محمدمهدی طهرانچی در برنامه دیپلماسی علمی و فناوری؛ فرصت ها، چالشها و راهکارها که هم اکنون در دانشگاه شهیدبهشتی در حال برگزاری است، گفت: امروزه بیش از هر موقع دیگری علم و سیاست با یکدیگر درگیر هستند.
به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، مسئله اول کشور ما در حوزه دیپلماس بحث هستهای است.
طهرانچی گفت: حرف اول رهبری جهانی حفظ جایگاه پژوهش است. علم و دیپلماسی امروزه باهم درگیر هستند و نشستهای دیپلماتها و علما پیرامون این موضوع است. تفاهم نامههای بسیار داریم؛ اما برای حضور در صحنههای علمی هیچ پشتوانه جدی و خاصی نداریم؛ چرا که دانشگاههای ما توان دارند، اما نمیتوانند کوچکترین حرکتی انجام دهند. بنده در شعبههای انگلستان، امارات، افغانستان، عراق به زودی، لبنان و یمن دانشگاه آزاد این تجربیات را دیده ام و حضور در منطقه را در حال حاضر به عنوان کار استراتژیک به صورت جدی پیگیری میکنم.
به گفته وی نظام علمی ایران به مقام ۱۵ و ۱۶ جهانی رسید، اما قدر این فرصت را در حکمرانی سیاست خارجی ندانست.
طهرانچی گفت: در حوزه دیپلماسی علم و فناوری یا نگاه بهره گیری از علم و فناوری در اقتدار ملی و اقتدار دیپلماسی آن چنان که باید و شاید کار نکرده ایم و موانع قانونی جدی داریم. ظرفیت ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجوی ایرانی باید حداقل ۳۲۰ هزار دانشجوی خارجی در خود جای دهد که در این زمینه قوانین و پشتوانه ما آمادگی لازم را ندارند؛ بنابراین قوانین ما حمایتگر دانشجویان خارجی در ایران و ایرانی در خارج نیستند.
زیرا اگر غیر از این بود ایشان رییس دانشگاه آزاد نمیشد ، ریاستی که کاملا سیاسی است.