عبدالله معتمدی در برنامه دیپلماسی علمی و فناوری؛ فرصت ها، چالشها و راهکارها گفت: دانشگاه علامه ظرفیت بالایی در کمک به وزارت امور خارجه دارد. دبیرخانه شبکه دانشگاهی، کرسی ارتباطات یونسکو، زبان فارسی در ۷ کشور جهان و ... از جمله ظرفیتهای دانشگاه علامه در ارتباطات بین المللی است.
به گفته وی پتانسیل دانشگاه علامه برای فعالیتهای بین المللی فوق العاده بالا است و از هر حیث برای رونق دیپلماسی علمی آمادگی دارد.
معتمدی گفت: بحث توانمندی جذب دانشجویان خارجی در همه دانشگاههای ایران وجود دارد. گاهی نگاه ما به دانشجویان خارجی نگاه ارز و دلار است و این موضوع نگران کننده است. به این موضوع که دانشجویان خارجی سفیران علمی در کشورهای خودشان هستند، کمتر توجه میکنیم و وزارت علوم در این زمینه باید تمهیدات ویژه را در نظر بگیرد.
او گفت: جذب دانشجویان خارجی نیازمند تسهیلات ویژهای است. هم اکنون ویزای دانشجویان افغانی دانشگاه علامه طباطبایی دچار مشکل و حدود ۲ تا ۳ ماه صدور ویزای آنها طول کشیده است. اگر استادی را به ایران دعوت کنیم با ویزای توریستی راحتتر به ایران میآیند تا ویزای دانشگاهی! هفته گذشته ویزای ۴ نفر از استادان اسپانیایی برای ورود به ایران لغو شد؛ بنابراین وزارت امور خارجه باید در زمینه ارتباطات بین المللی دانشگاهها تمهیدات مناسب را به کار بگیرد.