آقای افشار گفت: شاخص مواد غذایی بورس تهران شامل ۲۲ شرکت فعال از جمله، غدام، غدشت، غمهر و... میشود. اکثر نمادهای این گروه از ابتدای سال با توجه به افزایش نرخ محصولاتشان و گران شدن آرد رشد قیمتی بیش از ۵۰ درصد را تجربه کردهاند.
او میگوید: از نظر تکنیکالی باید از دو منظر به شاخص صنعت غذایی نگاه کرد، در تایم فریم روزانه و با دید کوتاه مدت، با توجه به رشد ۴۰ درصدی شاخص صنعت از ابتدای سال و نزدیک شدن به مقاومت ۵۹ هزار واحدی، نسبت ریسک به بازده احتمالی در اکثر نمادها بسیار بالا است (هرچند هنوز سیگنال منفی خاصی صادر نشده)، ولی با دید میان مدت با توجه به شکسته شدن کانال نزولی پیشین و شروع روند صعودی جدید میتوان انتظار رسیدن مجدد به سقف ۸۲ هزار واحد را داشت. البته انتظار یک اصلاح کوتاه مدت و شروع مجدد موج ۵ در میان مدت را داریم.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، از جمله اخبار مهمی که بر روی این گروه موثر بود، افزایش ۸۰ درصدی قیمت گندم در بعد جهانی پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین و تغییر تخصیص ارز ترجیحی و یارانه دولتی بود که قیمت محصولات این شرکتها را چند برابر کرد و این موضوع سبب ایجاد جو روانی به نفع این صنعت در بازار سرمایه شد.
نکته حائز اهمیت در این گروه این است که، شاید فعلا اهالی بازار به آن بیتوجه باشند، بالا رفتن هزینههای این شرکتها در کنار درآمدشان است. با توجه به کاهش احتمالی فروش بعد از به تعادل رسیدن بازار باید دید کدام شرکت در سودسازی واقعی عملکرد مناسبی خواهد داشت.