معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بر تکمیل واکسیناسیون کرونا برای جلوگیری از موج‌های بعدی این بیماری تاکید کرد .

وزیری گفت : روز جهانی بهداشت هر ساله با حمایت سازمان جهانی بهداشت برگزار می‌شود. این روز اولین‌بار در سال ۱۹۴۸ برگزار شد و از سال ۱۹۵۰ مقرر گردید تا روز جهانی بهداشت، هرساله برگزار شود. شعار امسال روز جهانی بهداشت، سیاره ما، سلامتی ما (Our planet, Our health) است.

به گفته معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه سازمان جهانی بهداشت تخمین می‌زند که سالانه بیش از ۱۳ میلیون مرگ در سراسر جهان به دلیل عوامل محیطی قابل تغییر و اجتناب رخ می‌دهند.

یکی از این عوامل، بحران آب و هوا است که بزرگترین تهدید کننده سلامتی می‌باشد و بشریت امروزه با آن مواجه است.

در بحبوحه همه گیری بیماری کرونا در کره زمین با آلودگی‌های زیست محیطی فزاینده، بیماری‌هایی مانند سرطان، آسم و بیماری‌های قلبی افزایش یافته اند.

بیش از ۹۰ درصد مردم هوای ناسالم ناشی از سوزاندن سوخت‌های فسیلی را تنفس می‌کنند. زمین در حال گرم شدن است و بنابر این بیش‌تر و سریع‌تر از همیشه شاهد گسترش بیماری‌های منتقله از طریق ناقلین مثل پشه‌ها است.

حوادث آب و هوایی شدید، تخریب زمین و کمبود آب باعث جابجایی مردم شده و بر سلامت آن‌ها تأثیر می‌گذارد. آلاینده‌ها و مواد پلاستیکی در اعماق اقیانوس‌ها و بلندترین کوه‌ها یافت می‌شوند و به زنجیره غذایی ما راه پیدا کرده‌اند.

سیستم‌هایی که غذا‌ها و نوشیدنی‌های بسیار فرآوری‌شده و ناسالم را تولید می‌کنند، موجی از چاقی را تحریک می‌کنند، سرطان و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند و در عین حال یک سوم گاز‌های گلخانه‌ای جهان را تولید می‌کنند.

در حالی که همه‌گیری کووید ۱۹ قدرت شفابخش علم را به ما نشان داد، نابرابری‌های جهان ما را نیز برجسته کرد.

این بیماریِ همه گیر، ضعف‌هایی را در همه زمینه‌های جامعه آشکار کرده و بر ضرورت ایجاد جوامع مرفه، پایدار و متعهد به دستیابی به سلامت عادلانه برای نسل‌های حاضر و نسل‌های آینده بدون نقض محدودیت‌های زیست محیطی تاکید کرده است.

هدف از اقتصاد رفاهی، رفاه انسان، برابری و پایداری زیست محیطی است. این اهداف به سرمایه گذاری‌های بلندمدت، بودجه‌های رفاهی، حمایت اجتماعی و استراتژی‌های قانونی و مالی تبدیل می‌شوند.

همانطور که اشاره شد بیش از دوسال است که جهان با یک بیماری فراگیر مواجه شده است و کلیه دست اندرکاران حوزه سلامت درگیر کنترل بیماری کووید-۱۹ هستند.

خوشبختانه با ساخت واکسن و تزریق آن به اکثریت افراد جامعه تا حدودی این بیماری در کشور و در استان ما کنترل شده است.

اما با توجه به اینکه بعد از مدتی ایمنی ناشی از تزریق واکسن در بدن کاهش می‌یابد لازم است نوبت‌های یادآور سوم و چهارم هم تزریق شود.

از طرفی افرادی که دارای بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، دیابت، سرطان و. هستند باید بیش از گذشته مراقب سلامتی خود باشند.

در پارسال بدون در نظر گرفتن موارد فوت ناشی از کووید در کرمانشاه ۵۵ درصد موارد مرگ مربوط به بیماری‌های قلبی، ۲۷ درصد مربوط به سرطان‌ها و ۱۷ درصد ناشی از سوانح و حوادث ترافیکی بوده است و این نشان دهنده اهمیت کنترل بیماری‌های غیر واگیر است.

مشکل اصلی دیگری که در استان ما از معضلات سلامت به حساب می‌آید پدیده گرد و غبار و آلودگی هوای ناشی از آن است متاسفانه حل این مشکل زمان بر و نیازمند‌های هماهنگی‌های بین المللی است.

مردم عزیز باید در هنگام بروز پدیده گرد و غبار مراقب سلامت خود، فرزندان و همچنین افراد سالخورده و دارای بیماری‌های غیر واگیر باشند.

در کشور ما بنابر تصمیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امسال از ۱۷ تا ۲۳ اردیبهشت به عنوان هفته سلامت تعیین شده است.

با توجه به عناوینی که برای ایام هفته سلامت انتخاب شده است می‌توان به نقش مهم مردم در تامین، حفظ و ارتقای سلامت خود پی برد.

بنابراین مراقبت از خود در برابر بیماری‌ها و مخاطرات محیطی بسیار مهم است. حفظ طبیعت و محیط زیست هم می‌تواند به سلامت سیاره ما کمک شایانی بکند .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.