علیرضا خزائلی گفت: محوطه باستانی خلهکوه با وسعت پنج هکتار واقع در شهر تاکستان یکی از ارزشمندترین سایتهای باستانشناسی دشت قزوین بهشمار میرود که براساس سه فصل کاوش باستانشناختی این محوطه دارای ۹۲۰ سانتیمتر نهشته فرهنگی است که بخش اعظم این نهشتهها مربوط به سکونتگاههای هزاره پنجم پیش از میلاد است.
فصل سوم مطالعات باستانشناسی این محوطه با هدف امکانسنجی احداث سایتموزه و شناسایی توالی و گسستهای استقراری خلهکوه، لایههای تاریخی، آثار معماری و سازههای وابسته به آن در دوفاز در اسفندماه ۱۳۹۹ و مردادماه ۱۴۰۰ به سرپرستی فریبا سعیدی انارکی بهاجرا درآمد.
لایه تاریخی بهدست آمده در این فصل از کاوشها، متعلق به هزاره پنجم و ششم پیش از میلاد و مربوط به دوره انتقالی مسسنگی قدیم است و سفالهای بهدست آمده نیز قابل مقایسه با چشمهعلی ری، تپهزاغه بوئینزهرا، سیلک کاشان و تپه ابراهیمآباد آبیک است که بازه زمانی ۵۲۰۰ تا ۴۳۰۰ پیش از میلاد را دربر گرفته و بیانگر ارتباطات منطقهای هستند.
پیرو مطالعات باستانشناسی پیشین در این محوطه برای احداث سایتموزه، فصل چهارم کاوشها نیز با هدف خواناسازی فضاهای معماری و نهشتههای باستانی با مجوز پژوهشگاه میراثفرهنگی کشور به سرپرستی فریبا سعیدی در حال انجام است.