جواد دوستی معاون مهندسی و برنامه ریزی نیروگاه شهیدرجایی گفت: مطابق با برنامه زمانبندی پیش بینی شده، واحد شماره چهار بخاری این نیروگاه به ظرفیت نامی ۲۵۰ مگاوات به عنوان اولین واحد در این فصل از تعمیرات واحدهای نیروگاه بخار، از شبکه سراسری تولید برق خارج شده بود که پس از انجام تعمیرات بازدید دورهای به مدت ۲۰ روز، به مدار تولید بازگشت.
دوستی اضافه کرد: در این دوره از تعمیرات مطابق پیش بینی انجام شده ضمن بازدید و سرویس تجهیزات بویلر، شستشوی قلیایی ایرهیترها و متعاقب آن تعویض و تنظیم سیلهای رادیالی، بازدید دورهای لولههای فشار بالا، بازدید چشمی و تست فشار لولهها و تمیز کاری لولههای بخش سوپر هیتر و ری هیتر، برشکاری و تعمیر لولههای پیش گرمکن ثانویه هوا، رفع نشتی از کانال دود، تعمیرات اساسی الکتروموتورها و پمپهای ۶/۶ کیلوولت، بازدید و تعمیر شیرهای کنترلی، از مهمترین فعالیتهایی بود که در این دوره از تعمیرات، توسط همکاران امورهای تعمیرات مکانیک، انجام شد.
معاون مهندسی و برنامه ریزی نیروگاه شهیدرجایی افزود: تست و تنظیم ترانسمیترهای دبی، بازدید، تنظیم و تست آنالایزرها، سطح سنج ها، بازدید و تست شعله بینها وجرقه زن ها، بازدید دوربینهای کوره و سیستمهای اطفای حریق این واحد هم از سوی متخصصان امور ابزار دقیق در کنار دیگر فعالیتهای تعمیراتی، به انجام رسید.
عضو هیات مدیره نیروگاه گفت: همچنین در حوزه تعمیرات الکتریک؛ تست ژنراتور و سیستم تحریک، بازدید و آزمایش ترانس ها، تست رلههای حفاظتی ژنراتور و ترانس ها، بازدید و سرویس بریکرهای سوئیچگیر ۶/۶ کیلوولت و ۴۰۰ ولت و آزمایش رلههای حفاظتی آنها و همچنین بازدید و آزمایش سایر تجهیزات الکتریکی مهم این واحد نیز از سوی متخصصان امور تعمیرات الکتری، به انجام رسید.
وی بیان کرد: تمامی فعالیتهای تعمیرات این واحد، با استفاده از ظرفیتهای داخلی و با تکیه بر دانش تخصصی کارکنان معاونت تعمیرات نیروگاه بخار انجام شده است.
نیروگاه شهید رجایی متشکل از سیزده واحد بخاری و سیکل ترکیبی است که به عنوان یکی از بزرگترین نیروگاههای کشور با تولید حداکثری انرژی در تابستان ۱۴۰۳ نقش بسزایی در پایداری شبکه برق سراسری و تامین برق شمال کشور داشت.