معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : در فصل مرطوب با دمای مناسب مانند بهار قارچ‌ها در طبیعت به فراوانی یافت می‌شوند و معمولا اشتباه در تشخیص قارچ‌های خوراکی خودرو با قارچ‌های سمی باعث مسمومیت‌های قارچی می‌شوند.

شکیبا گفت : قارچ‌های خودرو هیچگونه برتری بر قارچ‌های خوراکی بسته بندی شده صنعتی ندارند.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در شرایط جغرافیایی استان کرمانشاه در سال‌هایی که شاهد بارش باران و رعد و برق‌های بهاری باشیم با موجی از مسمومیت‌های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو سمی روبرو می‌شویم.

علایم اولیه مسمومیت شامل اسهال، استفراغ و تهوع است و علایم بعدی شامل گرفتاری کبد و اختلال کلیوی است که در صورت تاخیر در درمان، مرگ اتفاق می‌افتد و یا بیمار ممکن است نیاز به پیوند کبد پیدا کند.

تشخیص این نوع قارچ‌ها فقط در مراکز تشخیصی آزمایشگاهی میسر است.

بنابراین تکیه بر روش‌های غیر علمی مانند استفاده از ظروف نقره‌ای یا شیر جهت تشخیص قارچ خوراکی از سمی هرگز توصیه نمی‌شود.

افرادی که قارچ خودرو مصرف کرده اند یا دارای علایم گوارشی شده اند باید به سرعت جهت خدمات درمانی به مراکز درمانی مراجعه کنند؛ چون تاخیر در شروع درمان متاسفانه عوارض جدی مسمومیت را در پی دارد .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.