محسن اروجی گفت: در حال حاضر شاخص آلودگی هوای قم بیشتر از حد استاندارد است، ولی سازمان هواشناسی برای قم شرایط نارنجی اعلام نکرده است.
مدیرکل مدیریت بحران قم گفت: شرایط آلودگی هوای قم بر اساس دستورالعمل اضطرار آلودگی هوا، باید در ۲۴ ساعت گذشته نیز بیشتر از حد مجاز باشد و همچنین بر اساس پیشبینی هواشناسی این آلودگی باید در ۴۸ ساعت آینده ماندگار باشد تا منجر به تصمیماتی از جمله تعطیلی مدارس و مراکز دولتی شود که در آن مقطع گرفته میشود.
او گفت: بر اساس شاخصهای آلودگی هوا، در ۲۴ ساعت گذشته هوای قم پاک بوده و وضعیت زرد برای این استان اعلام شده است؛ از سوی دیگر اداره کل هواشناسی وضعیت هوای قم را در ۴۸ ساعت آینده رو به بهبود پیشبینی کرده است.
اروجی گفت: بنابراین طی این شرایط تنها چیزی که از طریق مرکز بهداشت و کمیته اضطرار اطلاعرسانی میشود این است که بیماران قلبی و ریوی و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی در مقابل آلودگی هوا دارند، باید از قرار گرفتن در فضای باز به مدت طولانی خودداری کنند.
به گفته اروجی، افرادی که به هر دلیل ناچار هستند در بیرون از منزل تردد کنند باید از ماسکهای مناسب استفاده و از ورزشهای سنگین و کارهای طولانیمدت در فضای باز خودداری کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نیز سازمان هواشناسی برای قم شرایط نارنجی اعلام نکرده است، گفت: شاخص آلودگی هوا در نقاط مختلف استان قم متفاوت است، ولی در حال حاضر این شاخص در شهر قم ۳۰۰ PPM قم است.
مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: در حال حاضر شاخص کیفیت هوای شهر قم ۳۱۲ بوده و در وضعیت خطرناک قرار دارد.
سید محمدرضا بهشتی پور گفت: امروز نیز همچون برخی از روزهای گذشته، با ورود توده عظیم گرد و غبار از غرب کشور، میزان گرد و غبار در شهر قم نیز به شدت افزایش پیدا کرده است.
بهشتی پور با بیان اینکه در این شرایط افراد باید از فعالیتهای خارج از منزل خودداری کنند، گفت: اعلام تعطیلی مدارس، دانشگاهها، ادارات و مراکز عمومی بر اساس معیارها و شاخصهایی همچون میزان آلوگی و پایداری هوا انجام میشود و مسؤولیت آن با استانداری است.
مدیر روابط عمومی اداره کل محیط زیست قم با اشاره به تعداد روزهای سالم و ناسالم امسال، گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا روز گذشته ۶ روز پاک، ۳۸ روز قابل قبول، ۱۰ روز ناسالم برای گروههای حساس و ۳ روز ناسالم برای عموم بوده است.
بهشتی پور در پایان گفت: متأسفانه با توجه خشکسالیهای مستمر و بارشهای حداقلی در سال گذشته و امسال، امکان بروز پدیده گرد و غبار از کانونهای داخلی در شرق و غرب قم نیز در تابستان بسیار محتمل بوده و این بحران زیست محیطی باید بیش از این مورد توجه قرار بگیرد.