کارشناس ارشد تغذیه در همدان می گوید آلودگی هوا التهاب بیشتری برای بیماران قلبی و تنفسی ایجاد میکند،بنابراین در زمان آلودگی هوا برای پیشگیری از بروز بیماریهای تنفسی باید از غذاهای سرخشده کمتراستفاده شود چراکه چربی التهاب را مضاعف میکند و بدن را به سمتافزایش التهاب میکشاند.
آرزو کاوهای گفت: کلسترولها و اسیدهای چرب اشباع و چربیهای جامد این حالت را بیشتر میکند پس کاهش مصرف مواد غذایی پر چرب بسیار توصیه میشود.
معمولاً لبنیات برای آلودگیهای گوارشی که در دستگاه گوارش رخ دهد، توصیه شد و مؤثر است، اما در زمان آلودگی هوا به علت اینکه ذرات آلوده از طریق تنفس وارد بدن میشود و باعث ایجاد التهاب میشود، سلولهای بدن به سمت اکسیداسیون پیش می رود و زمینهساز سرطان خواهد شد.
این کارشناس تغذیه افزود:در روزهای آلودگی استفاده از مواد غذاییهای حاوی کافئین شامل چای پررنگ، نوشابه، قهوه و شکلات تا حد امکان کمتر شود چراکه این مواد ضربان قلب را افزایش میدهد و بهتبع آن افزایش تنفس را در پی دارد و مواد آلودهکننده را بیشتر وارد بدن میکند.
آرزو کاوهای توصیه کرد: منابع غذایی حاوی ویتامین E مانند بادام، پسته و زیتون به علت اینکه منبع غنی آنتیاکسیدان هستند، بهعنوان ضدالتهاب عمل میکنند و سلولهای سرطانی را از بین میبرند مصرف شود.
همچنین باید سعی شود در روزهای آلودگی از منابع حاوی آهن مانند حبوبات و انواع جوانهها استفاده کرده و روغنزیتون به علت اینکه برخلاف چربیهای دیگر ضدالتهاب است، در کاهش التهاب مؤثر بوده و بدن را محافظت میکند درسبد غذایی گنجانده شود
میوه و سبزیجات حاوی آنتیاکسیدان هستند و بهتر است در آلودگیها از کلم، مواد غذایی حاوی امگا ۳ مانند ماهی، گردو و تخم کتان، سیر و پیاز ترجیحاً خام به علت اینکه حاوی موادی هستند که فلزات سنگین را جذب کرده و مانع جذب آن در بدن میشوند، استفاده شود.
به گفته این کارشناس تغذیه، استفاده از انار، آب انار و چای سبز بسیار مؤثر بوده و بهتر است از مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده همچون کنسروها و غلات حجیمشده و یا چیپس هم استفاده نشود .