آقای مجیدرضا حریری گفت: صندوق توسعه ملی وظیفه دارد به بنگاههای خصوصی وام دهد و تعدادی از این بنگاهها از زمانی که عنوان این صندوق، ذخیره ارزی بوده به آن بدهکار هستند. بنگاههای خصوصی وام هایشان را ارزی دریافت کردند، اما خواستار پس دادن آن به صورت ریالی هستند.
او میگوید: باز پس دادن وام به صورت ریالی از پایه غلط است و اگر کسی از صندوق توسعه ملی وام میگیرد، متولی صندوق حق ندارد این وام را به صورت ریال از آن فرد پس بگیرد؛ زیرا منابع این صندوق متعلق به همه مردم است و با انجام چنین کاری، این صندوق را تضعیف خواهیم کرد.
به گفته آقای حریری، بر مبنای اساسنامه صندوق توسعه ملی، نباید منابع این صندوق به ریال تبدیل شود، اما در این سالها بر خلاف اساسنامه عمل شده که در برخی از این موارد، به علت درخواست دولت، این کار با اجازه رهبری صورت گرفته، اما در دیگر موارد، کمبود منابع دولت و ضعیف بودن رئیس صندوق توسعه ملی علت ریالی پس گرفتن وامها بوده است.
او گفت: رییس صندوق توسعه ملی اعلام کرده که یکی از وزرای دولت جدید، ۲۲/۳ هزار میلیارد تومان پول از این صندوق خواسته، ولی صندوق این مقدار پول را به وزیر درخواست کننده وام پرداخت نکرده است. گاهی میزان منابع این صندوق نزدیک صفر هم شده، در حالیکه در زمان تحریم، چشم دولتها به صندوق توسعه ملی است و رئیس این صندوق باید از منابع آن حفاظت کند.
بیشتر بخوانید:
آقای مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی گفته، بازپرداخت تسهیلات دریافت شده از این صندوق باید به صورت ارزی باشد، هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نامهای به صندوق توسعه ملی ارسال کرده و خواستار بازگرداندن ارز بنگاههای اقتصادی به همان مبلغ زمان دریافت شده است.
آقای علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی هم گفته، بازپرداخت تسهیلات ارزی باید به صورت ارزی باشد، نه ریالی.