حمل نمونههای مریخ به زمین، از نظر اکولوژیکی یک امر کم خطر تلقی میشود. براساس گزارشها، محققان این نمونهها را برای کسب اطلاعات که آیا در سیاره سرخ حیات وجود دارد مورد بررسی قرار میدهند.
به گزارش سایت اسپیس، ناسا با مطالعه علمی سنگها، خاک و جو مریخ میتواند به این سوال که آیا زندگی در سیاره سرخ وجود داشته است؟ پاسخ دهد. آژانس MSR توضیح میدهد: ممکن است، دانشمندان با آزمایش نمونهها آنها را مطالعه کرده و به پاسخ این سوال برسند. به گفته آژانس MSR نمونههای جمعآوریشده از مریخ ، احتمالاً حاوی یک خطر بیولوژیکی برای زندگی ما هستند.
در اکتبر ۲۰۲۱، گزارش هیئت مطالعات فضایی از آکادمی ملی معتبر علوم، مهندسی و پزشکی آمریکا، معیارهایی را مشخص کرد که میتواند مأموریتهای رباتیک در مریخ را محدودتر کند. همچنین به گفته محققان، ارگانیسمهای زمینی تحویل داده شده به سطح مریخ ممکن است زنده بمانند و توسط باد یا وسایل رباتیک به برخی از مناطق زیرسطحی مریخ منتقل شده و رشد کنند.
براساس گزارشها، این مناطق زیر سطحی شامل غارهایی است که در آن رسوبات یخ، رسوبات نمک و آب نمک وجود داشته است. مناطق مذکور همچنین ممکن است جایی باشند که شواهدی از موجودات بومی مریخ در آن یافت شود. برخی از محققان تصور میکنند، هر میکروب زمینی که با مریخ نوردها، فرودگرها و تجهیزات فرود آنها به مریخ سفر کند، به سرعت توسط محیط خشن سطح سیاره سرخ کشته خواهد شد.
رامل مؤسس پنل حفاظت سیارهای کمیته تحقیقات فضایی گفت: «در همین حال، آن فضاپیماها ارگانیسمهای زمین را میپوشانند و سایه میاندازند، و حتی ممکن است آنها را در زیر چند اینچ اول سطح مریخ زنده دفن کنند، جایی که نمونههای بازگشتی مریخ جمعآوری میشود. اگرچه شواهد کنونی نشان میدهد که سطح مریخ با حیاتی که ما میشناسیم دشمنی دارد، سناریوهای قابل قبولی برای حیات میکروبی موجود در مریخ وجود دارد.
گزارش سال ۲۰۰۹ میگوید: بعضی از گونههای زنده روی زمین نشان داده شده است که تحت شرایط تشعشعات شدید، دمای زیر انجماد، شوری بالا، pH بسیار بالا و پایین و چرخههای هیدراتاسیون تا کم آبی موجود در مریخ زنده میمانند.
رامل گفت، مطالعه سال ۲۰۰۹ همچنین این ارزیابی را انجام داد که "نمونههای بازگردانده شده از مریخ توسط فضاپیما باید محفوظ بماند و تا زمانی که خلاف آن ثابت شود، باید به گونهای بالقوه خطرناک رفتار شود. هیچ گونه مواد مهار نشده مریخ، از جمله سطوح فضاپیما که در معرض محیط مریخ قرار گرفته اند، نباید به زمین بازگردانده شود.
دی گرگوریو مدیر کمیته بین المللی گفت که دلیل انجام این کار به دلیل برخورد موفقیت آمیز چین به مریخ در ماه می ۲۰۲۱ با مریخ نورد Zhurong، بخشی از ماموریت این کشور، Tianwen-۱ است. ژرونگ امروز به چرخش در سرتاسر Utopia Planitia سیاره سرخ ادامه میدهد. آنها مطمئناً تلاش خواهند کرد تا اولین نمونههای مریخ را برای مطالعه در «آزمایشگاه سطح ۴ ایمنی زیستی» خود - مانند آزمایشگاه ووهان - قبل از ناسا و ESA به زمین بیاورند.
بیشتر بخوانید