فرماندار نیکشهر گفت: حاکمیت قانون و عمل به آن در راستای حفظ و حراست از مواریث فرهنگی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید از وارد شدن خسارات غیر قابل جبران به آثار تاریخی جلوگیری شود.
مجیب حسنی گفت: خسارات وارده بر بدنه آثار و محوطههای تاریخی موجب نابودی یک سند منحصر به فرد فرهنگی و تاریخی خواهد شد که بیانگر هویت تاریخی و سند اثبات تمدن کهن یک جامعه بوده و به هیچ طریق و تلاشی قابل جبران نخواهد بود.
او گفت : حفاظت از میراث گرانبهای تاریخی و فرهنگی باید به یک وظیفه عمومی و حساس برای شهروندان تبدیل شود و اهمیت آن از طریق نهادهای آموزشی و بستر شبکههای اجتماعی به نسلهای بعدی منتقل شود.
خیرالنساء امیری رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیکشهر نیز در این نشست گفت: شوراها و دهیاران بازوان توانمند میراث فرهنگی در روستاها هستند که با همیاری و هم فکری توانسته اند از آثار مهم تاریخی پاسداری کنند.
او گفت: امروز یکی از اقدامات مهم میراث فرهنگی، جلوگیری از خسارات جبرانناپذیری است که بر بدنه نحیف آثار توسط افراد ناآگاه و قاچاقچیان اشیای عتیقه وارد میشود و شناسایی این افراد توسط انجمنهای میراث فرهنگی در روستاها میتواند گام مهمی در راستای حفاظت و صیانت از این موارد ارزشمند باشد.
امیری گفت: همه انجمنهای میراث فرهنگی شهرستان نیکشهر در روستاها و مراکز دارای آثار شاخص تا پایان سال احیا میشود.
رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان نیکشهر گفت: در این نشست احیای همه انجمنهای میراث فرهنگی شهرستان نیکشهر در روستاها و مراکز بخشهای دارای آثار شاخص و حساس و طرح صیانت از آثار تاریخی شهرستان تا پایان سال ۱۴۰۱ در دستور کار قرار گرفته است.