یک آنکولوژیست گفت: سرطان‌های کولورکتال به عنوان یکی از شایع‌ترین سرطان‌های کشور شناخته می‌شوند و شیوع این سرطان‌ها در استان اصفهان نیز بالاست.

پوریا عادلی گفت: در هفته‌ای به سر می‌بریم که به عنوان هفته جهانی «اطلاع رسانی بیماری‌های گوارش» نامگذاری شده و با توجه به اهمیتی که سرطان‌های دستگاه گوارش به خصوص سرطان کولورکتال داشتند در سطح جهانی امسال این هفته را به اطلاع‌رسانی در خصوص سرطان‌های کولورکتال اختصاص داده اند.

او می گوید: سرطان‌های کولورکتال به عنوان یکی از شایع‌ترین سرطان‌های کشور شناخته می‌شوند و شیوع این سرطان‌ها در استان اصفهان نیز بالاست و در سال‌های گذشته روند مبتلایان به سرطان‌های کولورکتال نیز در اصفهان صعودی بوده است.

این آنکولوژیست گفت: خوشبختانه سرطان‌های کولورکتال روش‌های غربالگری دارند و معمولاً در یک پروسه زمانی توده‌های کولورکتال به توده‌های سرطانی پیشرفته تبدیل می‌شوند و اگر ما بتوانیم در این زمان آن‌ها را تشخیص دهیم می‌توانیم با کشف بیماری در مراحل اولیه از عوارض بعدی پیشگیری کنیم.

به گفته عادلی، در کنسر‌های کولورکتال در موارد اولیه و زمانی که بیماری هنوز پیشرفته نشده می‌توانیم با عمل‌های جراحی کوچک و بعضاً بدون عمل جراحی پیشرفته بدون نیاز به شیمی درمانی و رادیوتراپی درمان بیمار را انجام دهیم.

او معتقد است: اما اگر بیماری پیشرفت کند علاوه بر اینکه هزینه‌های بسیار زیادی بر بیمار و جامعه تحمیل خواهد شد میزان بهبود کاهش پیدا می‌کند و عوارض روش‌های درمانی برای بیمار نیز بالا می‌رود. باتوجه به شیوه این نوع سرطان به همه افراد جامعه توصیه می‌کنم حتما غربالگری را جدی بگیرند. طبق جدیدترین گایدلاین‌ها توصیه می‌شود از سن ۴۵ سالگی با یک تست خونی منفی در مدفوع سالیانه و یا کولونوسکوپی هر ۱۰ سال یکبار غربالگری را به قصد پیدا کردن تومور‌ها در مراحل اولیه انجام دهند.

او گفت: این روش غربالگری برای افرادی مطرح می‌شود که جزو افراد نرمال جامعه هستند و در کسانی که در خانواده سابقه ابتلا به این بیماری را دارند توصیه می‌شود روش‌های غربالگری را با تشخیص پزشک سخت گیرانه‌تر انجام دهند. اصلاح سبک زندگی و با برطرف کردن فاکتور‌های قابل اصلاح می‌توان از این بیماری پیشگیری کرد. فاکتور‌های ابتلا به سرطان دو دسته هستند که شامل فاکتور‌های قابل اصلاح و فاکتور‌های غیرقابل اصلاح می‌شوند.

به گفته عادلی، فاکتور‌های غیرقابل اصلاح شامل سابقه خانوادگی، سابقه بیماری‌های التهابی روده و ... هستند، ولی فاکتور‌های قابل اصلاح شامل رژیم غذایی غنی از فیبر، داشتن فعالیت بدنی مناسب، کاهش وزن و تناسب اندام، عدم استفاده از الکل و دخانیات می‌تواند به کاهش بروز سرطان‌های کولورکتال در افراد کمک کند.

این آنکولوژیست معتقد است: رسالت ما در این هفته این است که به مردم جامعه این پیام را برسانیم که می‌توانیم با کاهش فاکتور‌های قابل اصلاح امکان ابتلا به سرطان‌های کولورکتال را کاهش دهیم و با یک غربالگری به موقع آن‌ها را در مراحل اولیه تشخیص دهیم. سرطان‌های کولورکتال جزو سرطان‌های نسبتا پاسخ دهنده به انواع درمان هستند به طوری که حتی در موارد متاستاتیک که بیماری ممکن است بقیه ارگان‌ها مثل کبد را درگیر کرده باشد می‌توان به بهبود شرایط بیمار امیدوار بود البته اگر به موقع شناسایی و درمان آن‌ها آغاز شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.