آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی به بررسی نتایج یافتههای «اریک بلیچ» و «ای موریتز ون در وین» از کارشناسان و اساتید علوم سیاسی در دانشگاههای «میدلبری و ویلیام و مری» پرداخت و نوشت: یافتههای این دو کارشناس نشان میدهد که رسانهها و سازمانها در جهان غرب به ویژه در آمریکا حداقل در ۲۶ سال گذشته درباره مسلمانان تصویر منفی را ارائه کرده اند.
این دو کارشناس علوم سیاسی پس از دانلود ۲۵۶ هزار و ۹۶۳ مقاله در مورد مسلمانان یا اسلام توانستند به روش قابل اعتمادی برای سنجش رویکرد مثبت یا منفی مقالات آنها در مقایسه با نمونه تصادفی ۴۸ هزار و ۲۸۳ مقاله دیگر در مورد موضوعات کلی مختلف دست یابند.
آنچه که آنها از نتایج تقریباً ۲۵۷ هزار مقاله - از ۱۷ روزنامه ملی و منطقهای در آمریکا بین یکم ژانویه ۱۹۹۶ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۶ - دریافتند این بود که شمار مطالب و مقالات منفی درباره مسلمانان و اسلام به مراتب بسیار قابل توجهتر از نمونههای تصادفی مقالهها در زمینههای دیگر است و این بدان معنی است که در ازای هر مقاله منفی درباره مسلمانان یا اسلام در روزنامههای آمریکایی، یک نفر باید شش مقاله در مورد موضوعات دیگر بخواند تا بتواند حتی یک بخش را که منفی باشد، پیدا کند.
در این مطالعات، همچنین مقالات روزنامههای آمریکایی در مورد سایر گروههای اقلیت مذهبی، یعنی کاتولیک ها، یهودیان و هندوها جمع آوری شد. این اساتید تأیید کردند که مقالات درباره مسلمانان به طور قابل توجهی منفیتر از مقالات درباره این سه گروه مذهبی دیگر است که نسبت مقالات مثبت و منفی درباره آنها به صورت ۵۰-۵۰ بود. در مقایسه نیز نهایتا مشخص شد که ۸۰ درصد از کل مقالات مربوط به مسلمانان، منفی است.
این مطالعه نشان داد که ارائه چنین تصاویر منفی اغلب به صورت غیرمستقیم و زیرکانه، با استفاده از کلماتی با معانی ضمنی شوم و منفی در جملاتی با بکارگیری عبارت مسلمانان یا اسلام صورت میگیرد.
با این حال، این تنها روزنامهها و مقالات در آمریکا نبودند که مورد مقایسه و تحلیل قرار گرفتند، بلکه در جریان این مطالعه به پوشش خبری مربوط به مسلمانان در روزنامههای انگلیس، کانادا و استرالیا از طریق بررسی ۵۲۸ هزار و ۴۴۴ مقاله در همان دوره پرداخته و مشخص شد که نسبت مقالات منفی به مثبت در آن کشورها تقریباً با روزنامههای آمریکایی یکسان است.
این دو کارشناس علوم سیاسی میگویند: در واقع کار ما نشان میدهد که رسانهها تمایلی به انتشار داستانهای منفی در هنگام نوشتن درباره سایر اقلیتهای مذهبی ندارند، اما به احتمال زیاد وقتی درباره مسلمانان مینویسند این کار را انجام میدهند.
آنها همچنین تاکید کردند که اذعان و پرداختن به منفی بودن نظاممند پوشش رسانهای درباره مسلمانان و اسلام برای مقابله با این بدنام و تقبیح کردن گسترده حیاتی است. این ممکن است به نوبه خود فرصتهایی را برای سیاستهای انسانیتر فراهم کند که برای همه صرف نظر از اعتقاداتشان عادلانه باشد.