اصغرزاده گفت: تاکنون گزارشی از ابتلای فردی به تب کریمه کنگو در استان مشاهده نشده، اما با توجه به اینکه در مرزهای استان دیده شده است نباید آسوده خاطر بود، بنابراین تمام اقدامات بهداشتی در حال انجام است.
او گفت: بخش عمدهای از احتمال انتقال این بیماری به جامعه انسانی را می توان از طریق نگهداری گوشت قرمز به مدت ۲۴ ساعت در پیش سرد کشتارگاهها کاهش داد، اما هم استانیها باید بدانند در صورتی که گوشت مورد نیاز خود را خارج از چارچوب نظارتهای بهداشتی دامپزشکی تهیه کنند، سلامت خود را به خطر می اندازند.
اصغرزاده گفت: آمارها نشان میدهد بیشترین زمان انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان در فصول بهار و تابستان است که این آمار رابطه مستقیمی با افزایش فعالیت کنهها دارد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: بیماری تب کریمه کنگو بیشتر یک بیماری مرتبط با شغل بوده و افراد در معرض خطر بیشتر شامل، دامداران، پرسنل کشتارگاههای دام، قصابان، دامپزشکان، پزشکان و کادر درمان هستند که با دام و یا فرآوردههای خام دامی و افراد بیمار در تماس نزدیکتری هستند؛ بنابراین افراد در معرض خطر باید اصول بهداشتی را رعایت و از وسایل حفاظت فردی استفاده کنند.
او گفت: قاچاق دام از مهمترین موارد انتقال این ویروس است؛ بنابراین دامپزشکی با حمل و نقل دام به صورت غیرمجاز برخوردهای قانونی و قضایی میکند.
اصغرزاده گفت: خرید و فروش فرآوردههای خام دامی از طریق اینترنتی نیز باید حتما مجوزدار باشد، بنابراین هماهنگی با پلیس فتا انجام شده تا از فروش مجازی بدون مجوز جلوگیری شود و برخورد قضایی در انتظار عاملان فروش بدون مجوز است.