محمدمهدی زاهدی در حاشیه برگزاری نهمین سوگواره ملی تعزیه دهزیار در جمع خبرنگاران با اشاره به واقعه عاشورا و مسائل قبل و بعد از روز حادثه و کسانی که در صحنه عاشورا حضور داشتند، کسانی که شهید شدند و افرادی که پیام رسان این واقعه بودند، گفت: مباحث بسیار متعددی در این ارتباط وجود دارد که میتوان آن را پی گرفت، دنبال کرد و تبیین نمود.
او یکی از کارهایی را که میتوان در جهت تبیین حوادث در ارتباط با حادثه عاشورا بکار برد، را شبیهسازی و شبیهخوانی دانست و گفت: این شبیه سازی میتواند در فضای دیجیتال و یا حقیقی اتفاق بیفتد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شبیه سازی که میتواند اثرگذاری بیشتری داشته باشد؛ شبیه خوانیها و برگزاری مجالس تعزیه است گفت: در این نوع نمایش ایرانی اسلامی ما افراد در نقشهای مختلف و با امکاناتی مانند شمشیر، سپر، کلاهخود و ... که در آن زمان وجود داشته، نمایشی را به صورت زنده در معرض تماشای مردم میگذارند.
او میگوید: اگر این نمایش به خوبی اجرا شده و ادبیات فاخری داشته باشد و کسانی که به اجرای این شبیه میپردازند و این سخنان را بیان میکنند حالت هیجانی و حماسی بیشتری داشته باشند اثرگذاری آن چند برابر میشود.
زاهدی با اشاره به نقش آیین سنتی مذهبی تعزیه در انتقال مفاهیم عاشورایی و حسینی به جامعه به ویژه نسل جوان گفت: این اثرگذاری در ذهن جوانان، نوجوانان و کودکان ما که ممکن است کمتر به عمق حادثه عاشورا پی برده باشند، بیشتر است.
او میگوید: انتقال مفاهیم ارزشمند دینی، مکتب حسینی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت که از طریق آیین شبیه خوانی انجام میشود؛ خیلی بهتر در ذهن و روح نسل جوان ما مینشیند؛ پس باید از برگزارکنندگان و دستاندرکاران برگزاری سوگواره ملی تعزیه ده زیار که به رونق این هنر آیینی و ملی و مذهبی ما در سطح منطقه، ملی و استان تلاش میکنند، تشکر کرد.
او با اشاره به اینکه انجام هماهنگیهای لازم برای برگزاری رویدادی در سطح ملی کار سختی و دشواری است و برگزاری آن در طول این سالها جای تقدیر دارد، گفت: باید از تلاشها و زحمات مردم روستای ده زیار که میزبان برگزاری این سوگواره ملی هستند نیز تشکر کرد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی میگوید: امیدواریم همه ما بتوانیم گوشهای از دینی را که اهل بیت (ع) به گردن ما دارند ادا کنیم که بخشی از آن برگزاری این دست مراسم است.