براساس اعلام رئیس کل بانک مرکزی رمز ریال در شهریور امسال اجرایی خواهد شد و این درحالی است که هنوز قانونی برای بازار رمزارز دیجیتال تعریف نشده است.

طبق آمارهای منتشر شده از سوی خانه بلاکچین، گردش حساب بیش از ۷ هزار میلیارد تومان در بستر‌های تبادلی بازار رمز ارز‌ها اتفاق افتاده و همچنین سرمایه گذاری در بازار رمز ارز‌ها تاکنون روزانه بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است؛ این رکورد معاملات ارز دیجیتال در حالی رقم خورده است که رئیس کل بانک مرکزی قول رونمایی از رمز ریال را در شهریور امسال داده؛ پاییز پارسال نیز صالح آبادی اعلام کرد که رمز پول ملی از جمله اولویت های بانک مرکزی است که با فراهم شدن زیرساخت ها و تدوین دستورالعمل ها، به صورت آزمایشی اجرایی خواهد شد.

ضرب الاجل دولت برای قانون گذاری در بازار رمز ارز

آقای محسن رضایی، معاون اقتصای رئیس جمهور آذر پارسال از تدوین قانونی برای بازار رمز ارز ملی و رونمایی آن در همان سال خبر داده بود. همچنین آقای مهدی طغیانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، ۷ خرداد گفته بود: موضوع قانون گذاری در بازار رمز ارزها، در دولت درحال بررسی است و ضرب الاجلی برای جمع بندی آن گذاشته اند، اما کماکان اتفاقی نیفتاده است. دولت هنوز لایحه‌ای برای رمزارزها به مجلس نفرستاده است.

این تاخیر در زمینه قانون گذاری بازار رمزارزها واکنش‌های بسیاری را در فضای مجازی به همراه داشته است.

اجرایی کردن طرح رمزریال با وجود بی قانونی در بازار رمز ارز دیجیتال//بازاری با گردش حساب بیش از ۷ هزارمیلیارد تومان همچنان بدون قانون است///

اجرایی کردن طرح رمزریال با وجود بی قانونی در بازار رمز ارز دیجیتال//بازاری با گردش حساب بیش از ۷ هزارمیلیارد تومان همچنان بدون قانون است///

بیش از ۱۲ میلیون نفر در بازار رمز ارز متضرر شدند!

آقای زنجانی مدیر ارشد خانه بلاکچین گفت: براساس آمار‌های غیر رسمی، بیش از ۱۲ و نیم میلیون نفر تاکنون در رابطه با بی قانونی بازار رمز ارز‌ها متمل ضرر و زیان شدند و به همین علت، نهاد‌های حکومتی باید بر این معاملات نظارت داشته باشند.

از طرفی دیگر سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرده این کمیسیون، علاوه بر دولت، پیگیری‌هایی را برای بررسی قوانین مربوط به بازار رمزارزها، متولی و نحوه ارائه مجوز‌ها انجام می‌دهد.

به گفته مدیرعامل انجمن بلاکچین، ابتدا باید دارایی‌های دیجیتال در بازار رمزارز تعریف و سپس به موضوعاتی مانند تولید و تبادل رمزارز‌ها پرداخته شود، اما اکنون تمامی این موضوعات بنا بر دستور رئیس جمهور، به صورت یکپارچه در حال بررسی و قانون گذاری است. بلاتکلیفی در زمینه استخراج و کسب‌وکار‌های سالم در حوزه تبادل رمزارز، از جمله آسیب‌های طولانی شدن روند قانون گذاری است.


بیشتر بخوانید


پاس کاری توپ قانون گذاری در بازار رمزارز بین نهادهای قانون گذار 

انتقادات از وضعیت قانون گذاری و معاملات بازار رمزارز به کمیته فقهی سازمان بورس هم رسیده؛ آن جا که آقای مصباحی مقدم رئیس این کمیته در ۳ خرداد گفت: اگر بانک مرکزی و مجلس شورای اسلامی برای رمز ارز‌ها قانون گذاری و پشتوانه‌ای تعریف کنند، استفاده از آن‌ها اشکالی ندارد، اما تاکنون این اقدام صورت نگرفته است.

طبق اعلام روابط عمومی بانک مرکزی،تمام بحث‌های کارشناسی در رابطه با قانون گذاری بازاررمزارز در بانک مرکزی صورت گرفته و برای تصمیم گیری، بحث. بررسی به ستاد هماهنگی اقتصاد دیجیتال ارسال شده است.

آقای آشتیانی، مدیر عامل انجمن بلاکچین گفت: جلسات مربوط به قانون گذاری بازار رمرزارز در کارگروه اقتصاد دیجیتال برگزار و حتی متنی در این زمینه پیش نویس شده، اما هنوز به مجلس راه پیدا نکرده است.

قانون گذاری در زمینه رمزارزها طولانی شده است!

آقای سید مهدی پاکزات، رئیس مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده نگری سازمان برنامه و بودجه می‌گوید: تا بانک مرکزی تکلیف خود را با بازار رمزارز‌ها مشخص نکند، توانایی قانون گذاری در این بازار را نخواهد داشت. الان بانک مرکزی و سایر نهاد‌های قانون گذار، نگاه تهدیدآوری به این حوزه دارند. زمان زیادی برای این قانون گذاری صرف شده و باید هرچه سریعتر قانون‌های مشخصی برای بازار رمزارز‌ها گذاشته شود.

در سال ۹۶، بانک مرکزی طی بخشنامه‌ای اعلام کرد که به علت عدم قانون گذاری در بازار رمزارزها، این بانک مسئولیت نظارتی در این خصوص ندارد.

اجرایی کردن طرح رمزریال با وجود بی قانونی در بازار رمز ارز دیجیتال//بازاری با گردش حساب بیش از ۷ هزارمیلیارد تومان همچنان بدون قانون است///
صرافی‌های رمزارزی بسیاری در ایران وجود دارند که نه قانونی و نه غیر قانونی هستند . بسیاری از این صرافی‌ها تحت نظارت پلیس فتا و سایر ارگان‌های قانون گذاری هستند، اما طبق گفته صاحبان صرافی‌ها در حوزه رمرز ارز، از آنجایی که موضوع خرید و فروش رمزارزها در ایران قانون مشخصی ندارد، زمینه کلاهبرداری برای افراد سودجو شدیدا فراهم می‌شود.
 
گزارش از سارا فضلی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
بنده 48میلیون تومان باخریدوفورش ارزدیجیتال ضررکردم درصرافی والکس واقعاکلاه برداری میکندصرافی والکس چون قیمتهایش لحظه ای نیست دستکاری میشودوهیچ مرجعی هم نیست که جلواین دزدان رابگیرد
Iran (Islamic Republic of)
امید
۱۷:۱۸ ۱۵ خرداد ۱۴۰۱
آیا در دولت و مجلس مسئولین " سواد و اطلاعات کافی در مورد رمز ارز دارند که بخواهند قانونمند کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۵ ۱۵ خرداد ۱۴۰۱
بنظر این رمز ارز قابل اعتماد نیست،همونجور که بورس در دولت روحانی قابل اعتماد نبود و هدف خالی کردن جیب مردم را داشت
آخرین اخبار