عبدالرضا کابلی گفت: اخطاریههای مربوط به این تخلف به مالکان امر صادر و رونوشت اخطاریهها برای دستگاههای نظارتی و متولی موضوع (سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت بهداشت و محاکم قضایی) ارسال شده است.
او گفت: آبیاری مزارع و زمینهای کشاورزی با آبهای آلوده یکی از مشکلاتی بوده که سالها مورد توجه مسئولان قرارگرفته است چرا که این موضوع با سلامت جامعه ارتباط مستقیم دارد.
کابلی گفت: انواع سبزی، صیفی و محصولاتی که در اراضی کشاورزی مورد آبیاری با آبهای آلوده تولید میشود، ممکن است بدون نظارت برشیوه آبیاری وارد بازار شوند و با مصرف آن سلامت افرادجامعه به خطرافتد.
او گفت: براساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی هر اقدامی مانند آلوده کردن آب آشامیدنی و توزیع آن، دفع غیر بهداشتی فضولات دامی و مواد زائد، تخلیه سموم در رودخانهها و استفاده غیرمجاز از آبهای آلوده یا پساب تصفیه خانه فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع است.
کابلی گفت: سال گذشته در راستای حفاظت کیفی منابع آب، ۷۲۷ مورد صدور اخطاریه به تخلفات تخلیه فاضلاب واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی و کشتارگاهها وسنگ شکن ها، تخلیه فضولات دامی، نخالههای ساختمانی وزبالههای خانگی به حریم و بستر رودخانههای استان، به مالکان امر صادر شده است.