عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: بانک اطلاعاتی دهکها به روز نیست و مشخص است که در برخی بخشها در دولت، هیچ اشرافی روی اطلاعات دهکها نیست؛ با رفع این اشکالات و خلأها میتوان سهم همه مردم را از منابع عمومی و اساسی، به صورت متناسب به آنها پرداخت کرد.
گزارش ها نشان می دهد پس از اعلام دولت برای واریز یارانه های جبرانی حذف ارز ترجیحی آرد، بخشی از مردم این یارانه را دریافت نکرده اند.
بر اساس گزارش ها، برخی از افراد اعلام کرده اند به علت "سفرهای خارجی" از دریافت یارانه بازمانده اند؛ این در حالی است که آنها می گویند یا به این سفرها نرفته اند و یا مأموریت شغلیشان باعث شده به خارج از کشور سفر کنند.
حجت عبدالمالکی وزیر رفاه در این باره گفته بود که معیار دهکبندی خانوار شامل مواردی همچون خودرو، گردش مالی و سودهای بانکی است و ملک و خانه افراد جزو ملاکهای دهکبندی نیست.
با این وجود حجتالاسلام رئیسی رئیس جمهور دو روز پیش از نحوه دهک بندی وزارت کار انتقاد کرد و گفت که من هم موافق هستم که در دهک بندی ها دقت کامل نشده لذا تاکید کرده ام مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دهک بندی ها تا حد مقدور دقت کنند و حتما کسانی که معترض هستند یارانه به حسابشان ریخته شود.
محمدحسین فرهنگی همچنین گفت که مصوبه مجلس در این زمینه در بودجه امسال کاملا روشن است و تاکید دارد که دولت ابتدا پیشبینیهای لازم را برای جبران حذف ارز ترجیحی داشته باشد و سپس به حذف این نوع ارز اقدام کند، اما در مراحلی از اجرای این طرح خلاف مصوبه مجلس اقدام شده است؛ یعنی ابتدا ارز ترجیحی حذف شده و بعد با روشهای نقدی برای جبران کاهش خرید مردم برنامهریزی شده است، در حالی که مصوبه مجلس بر طراحی و اختصاص کالابرگ الکترونیک تاکید دارد.
به گفته عضو کمیسیون صنایع مجلس، به نظر میرسد در بخشهایی از دولت به بهانه اینکه زیرساختهای استقرار کالابرگ الکترونیک فراهم نیست، از اجرای نظام سهمیهای خودداری میشود؛ در حالی که زیرساختهای این نوع کالابرگ نسبت به دهه ۶۰ و حتی دهههای اخیر به مراتب بیشتر فراهم است و امکانات نرمافزاری و دیجیتال کافی وجود دارد و اتحادیههای صنفی منسجمی هم برای نظارت بر توزیع فعال هستند.
وزیر دادگستری چندی پیش گفته بود منظور از کالابرگ الکترونیکی این نیست که کارت یا کوپن به مردم داده شود؛ بلکه یارانه به کارت بانکی مردم واریز میشود و میتوانند با کارت بانکی خود خرید انجام بدهند.
1-قرار بوده سودهای رسوب کرده سهامداران در 700 شرکت بورسی را اردیبهشت واریز کنند.اولا این سودها در حساب شرکتها موجود بوده چون متعلق به سالهای قبل است.دوما قرار نیست سودهای سالهای قبل را تا آخر سال 1401 در کش و قوس اداری بندازند.اینها سودهای سالهای قبل است باید فوری واریز کنند.حق الناس است.حداقل اون شرکتهایی که سابقه پرداخت سود از سجام در سال قبل داشتن اونا که دیگه مشکلی نباید داشته باشند و باید فوری سودهای سالهای قبل هم واریز کنند.چرا سازمان بورس و نمایندگان مجلس پیگیری و نظارت نمیکنند؟
2- یکساله سازمان بورس و مسئولان دولت وعده می دهند ضرر و زیان سهامداران صندوق پالایش و دارایکم را جبران میکنیم یا از رسیدن قیمت سهام این دو صندوق به قیمت ناو میگویند. پس کی به وعده هاتون عمل میکنید؟چرا نمایندگان مجلس نظارتی بر این موضوع ندارند؟
3-سازمان بورس وعده داده بودند وام با وثیقه سهام را از فروردین ماه در همه بانکها عملی کنند می رویم بانک میگویند هنوز عملیاتی نشده.لطفا موضوع را سازمان بورس و نمایندگان مجلس پیگیری کنند.
مردم بر اساس وعده ها تصمیماتی برای زندگی و سرمایه شون میکشند.لطفا رسانه ها پیگیر باشند.