محمود جباروند، در نشست خبری پنجمین همایش بهاره چشم پزشکی ایران، گفت: این همایش به همت انجمن چشم پزشکی ایران و با همکاری همکاران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی ایران از ۲۵ تا ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ در مرکز همایشهای رازی برگزار میشود.
او گفت: مشکلاتی که جامعه چشم پزشکی در حال حاضر با آن درگیر است و همکاران ما را آزار میدهد، گرانی تجهیزات پزشکی است که با توجه به وابستگی رشته جراحی چشم پزشکی به تجهیزات پیشرفته دنیا و گران شدن سرسام آور این تجهیزات و محدودیتهای مالی برای جایگزینی آنها، ما در آینده نزدیک در ارائه خدمات تشخیصی و درمانی برای بیماران تحت فشار قرار خواهیم گرفت و چارهای نیست جز این که از وسایلی که در حال حاضر داریم استفاده کنیم.
به گفته وی هزینهای که برای بیمارستان ، مراکز و کلینیکها در سال ۱۴۰۱ به دلیل افزایش حقوق کارمندان و افزایش هزینههای مصرفی تحمیل شده، خیلی سنگین است و برای پرداخت حقوق پرسنل و تهیه وسایل چشم پزشکی مراکز به مشکل خورده اند.
او گفت: تنها رشتهای که با بیمههای تکمیلی در ارائه خدمات همکاری میکند، رشته جراحی چشم است که همکاران به خاطر تعهدی که داشته اند و سوابقی که در این رشته وجود داشت؛ همیشه با بیمههای تکمیلی همکاری کرده اند که این به نفع بیمارانی است که توانایی مالی ندارند.
جباروند گفت: بیش از ۹۰ درصد مردم از خدمات چشم پزشکی تحت پوشش بیمههای تکمیلی استفاده میکنند، اما چالشی که داریم و بیمهها آن را به ما تحمیل کرده اند همیشه ۴ تا ۵ ماه بعد از سال جدید قراردادهای قبلی را ادامه میدهند که این باعث میشود تغییر تعرفهها ۴ تا ۵ ماه به ضرر مراکز چشم پزشکی باشد که با همان تعرفه سال قبل محاسبه می شود. این ظلم بزرگی است که باید به اول سال جدید برگردد.
او گفت: دومین مسئله این است که بیمهها نسبت به پرداخت حق العمل مراکز چشم پزشکی کوتاهی میکنند و این باید حل شود و اگر نیاز به کمک دولت است، حتماً این کار را انجام دهند؛ چون باید سیاستها را تغییر دهند تا نیاز بیماران را تامین کنند.
رئیس انجمن چشم پزشکی ایران گفت: بدهی بیمهها باعث شده است مراکز چشم پزشکی با تنگنای مالی روبهرو شوند و اگر این روش ادامه پیدا کند و تعهدات بیمهها در پرداختها طولانیتر شود، قطعاً مراکز چشم پزشکی چارهای جز تعدیل نیرو ندارند. یا این که خدمات را به صورت آزاد ارائه دهند که این به ضرر مردم خواهد بود و مراکز دیگر توان مالی برای ادامه کار با این روند را ندارند.
وی گفت: امیدواریم مسئولین بیمهها و دولت به خواسته مراکز چشم پزشکی توجه کنند تا این مشکل در اسرع وقت حل شود و اگر حل نشود، این مراکز قادر به پرداخت حقوق و وسایل و تجهیزات مصرفی نخواهند بود؛ چون شرکتها فقط نقدی کار میکنند و از تحویل کالا بدون پرداخت مالی خودداری میکنند و آنها هم به دلیل مشکلات مالی و تورم توان در اختیار گذاشتن وسایل به صورت اقساطی را ندارند.
جباروند گفت: وقتی بیمهها نتوانند به تعهدات خود عمل کنند، مراکز هم قادر به ادامه کار نیستند و نمیتوانند وسایل پزشکی مصرفی را تهیه و در اختیار مردم بگذارند. پس یا با بیمهها لغو قرارداد میکنند و خدمات را به صورت آزاد ارائه میدهند و این باعث میشود به مردم ضعیف و بازنشسته فشار مالی وارد شود که اصلاً پسندیده نیست.
وی با اعلام این که حدود ۸ ماه است که بیمهها پرداختی به مراکز چشم پزشکی نداشته اند، گفت: اگر این بدهیها برنگردند، مراکز نمیتوانند ادامه دهند و بیمهها باید بتوانند به تعهداتشان عمل کنند و بروند به سمت این که چرا نمیتوانند به تهعدات خود عمل کنند.
جباروند گفت: اینها مشکلاتی قابل حل هستند و یک سری عامدانه یا نا آگاهانه کاری میکنند که در روند ارائه خدمات سلامت در کشور مشکل پیش بیاید. این که به روز عمل نمیکنند، جای بحث دارد و لازم است سیستمهای نظارتی و بازرسی ورود کنند و علت این عدم پرداخت و تاخیر پرداختها را بررسی کنند؛ چون سالهای قبل وقتی اسناد را ارائه میدادیم ۶۰ درصد قیمت اسناد را تحویل می دادند. بقیه را بررسی می کردند و ظرف مدت یک تا دو ماه بعد پرداخت انجام شود، اما ما اسناد را میدهیم و الان ۶ تا ۸ ماه است که بیمهها پرداختی نداشته اند.