علی نجفی گفت: در سالهای اخیر با توسعه همکاریها در زمینه مدیریت پسماند و انتخاب سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد به عنوان مرکز آموزش در زمینه پسماند با همکاری جایکا ژاپن، مدیریت شهری این کلان شهر از جایگاه بسیار خوبی در غرب آسیا برخوردار شده و دورههای تخصصی و متنوعی برای متخصصان حوزه پسماند در کشورهای همسایه برگزار کرده است.
او گفت: ساخت لندفیل مهندسی بهداشتی در مشهد، اجرای طرح تصفیه شیرابه با روش باز چرخانی برای اولین بار در منطقه با هدایت کارشناسان ژاپنی و برگزاری دورههای آموزشی کشورهای همسایه زیر نظر جایکا ژاپن و به وسیله کارشناسان شهرداری در مشهد نمونه دیگری از همکاریهای دو کشور در زمینه مدیریت پسماند است که به الگویی برای سایر کلان شهرها تبدیل شده است.
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد گفت: ساخت اولین نیروگاه زباله سوز در مشهد با همکاری متخصصان ژاپنی یکی از ظرفیتهای مناسب برای افزایش همکاریهای مشترک بین دو کشور است همچنین بی شک سرمایه گذاری در این حوزه با بازدهی مناسبی همراه خواهد بود.
آمادگی مشهد برای توسعه سرمایه گذاری خارجی
محمود عیدی معاون شهردار و رئیس سازمان اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری مشهد،گفت: زیرساختهای لازم برای توسعه سرمایه گذاریهای خارجی در کلانشهر مشهد فراهم شده است و با استفاده از ظرفیتهای گوناگونی که در این کلان شهر وجود دارد، میتوان در حوزههای مدیریت پسماند و نیز ساخت مسکن ارزان قیمت و ضدزلزله همکاریهای گستردهای را با کشور ژاپن برقرار کرد.
همکاری برای توسعه فناوری و انتقال دانش
ماتسوئو هیروتاکا معاون سفیر و وزیر مختار سفارت ژاپن در ایران گفت: مشهد به عنوان دومین کلانشهر ایران با حضور گسترده گردشگران از سراسر دنیا، میتواند به یکی از مهمترین مقاصد سرمایه گذاری و همکاریهای مشترک میان ایران و ژاپن بدل شود.
او گفت: با توجه به سابقه همکاریهای مشترک در حوزه پسماند، امیدواریم بتوانیم با همراهی شهرداری مشهد در زمینه توسعه فناوری و انتقال دانش روز دنیا به متخصصان شهری در مشهد زمینههای همکاری مشترک را دو چندان کنیم.