حملات سایبری در حال افزایش هستند، بنابراین همه نگران امنیت اطلاعات خود هستند. برای جلوگیری از سرقت گذرواژه‌ها و سایر داده‌های مهم، باید از هرگونه تغییر در رایانه خود آگاه باشید.

وب سایت آمریکایی ماکسیموس در گزارشی به راه‌های اطلاع از هک شدن رایانه و نحوه مقابله با آن پرداخته است.

۱. توقف عملکرد آنتی ویروس

اگر برنامه آنتی ویروس را خاموش نکرده اید، اما متوجه شده اید که کار نمی‌کند، به احتمال زیاد کامپیوتر شما هک شده است، زیرا این برنامه به خودی خود نمی‌تواند فعالیت خود را متوقف کند. اولین کاری که هکر‌ها انجام می‌دهند این است که برنامه آنتی ویروس را خاموش می‌کنند تا به راحتی به فایل‌های شما دسترسی داشته باشند.

۲. از کار افتادن رمز‌های عبور

اگر رمز‌های عبور خود را تغییر نداده اید، اما به طور ناگهانی از کار می‌افتند و نمی‌توانید حساب‌های خود را باز کنید، احتمالا رایانه شما هک شده است.

۳. افزایش ناگهانی تعداد دوستان

اگر متوجه ظهور دوستان جدیدی شدید که نمی‌شناسید و به خاطر نمی‌آورید که آن‌ها را به حساب‌های خود در شبکه‌های اجتماعی اضافه کرده‌اید، این نشانه هک شدن حساب شماست.

۴. ظهور آیکون‌های جدید

هنگامی که مرورگر خود را راه اندازی می‌کنید و متوجه آیکون‌های جدیدی در رابط رایانه خود می‌شوید، این نشانه آن است که برخی از نماد‌های خطرناک به دستگاه شما نفوذ کرده اند.

۵. مکان نما به خودی خود حرکت می‌کند

اگر متوجه شدید که مکان نمای کامپیوتر شما به خودی خود حرکت می‌کند و چیزی را برجسته می‌کند، قطعا کامپیوتر شما هک شده است.

۶. چاپگر به درستی کار نمی‌کند

علائم حمله سایبری نه تنها بر روی خود رایانه ظاهر می‌شود، بلکه بر چاپگر نیز تأثیر می‌گذارد، مانند پاسخ ندادن به دستورات چاپ یا چاپ چیزی که شما برای چاپ آن درخواست نکرده‌اید.

۷. به وب سایت‌های مختلف هدایت می‌شوید

اگر مرورگر شما مدام شما را به وب‌سایت‌های مختلف هدایت می‌کند، باید توجه داشته باشید، و اگر چیزی را در موتور جستجو تایپ می‌کنید و صفحاتی را که نمی‌شناسید به جای صفحات Google ظاهر می‌شوند، و اگر اغلب پنجره‌های زیادی می‌بینید، این‌ها نشانه آن است که کامپیتور شما هک شده است.

۸. فایل‌ها حذف می‌شوند

اگر متوجه شدید که برخی از برنامه‌ها یا فایل‌های شما بدون اطلاع شما حذف شده اند، قطعاً رایانه شما در معرض خطر قرار دارد.

۹. انتشار اطلاعات شخصی شما در اینترنت

این موضوع را با یک موتور جستجو بررسی کنید، و به دنبال اطلاعاتی در مورد خودتان بگردید که در اینترنت قرار نداده اید، اگر این اطلاعات را پیدا کردید، باید کامپیوتر شما برای سرقت اطلاعات هک شده باشد.

۱۰. هشدار‌های جعلی از آنتی ویروس دریافت می‌کنید

اگر اخطار‌های آنتی ویروس را مشاهده کردید که ظاهری متفاوت از معمول دارند، این نشانه واضح هک شدن است و نشانه بد دیگر این است که نسخه جدیدی از برنامه آنتی ویروس را پیدا کرده اید که روی رایانه خود نصب نکرده اید.

۱۱. رفتار غیر معمول دوربین رایانه شما

وب کم رایانه خود را بررسی کنید، اگر نشانگر آن به خودی خود چشمک می‌زند، رایانه را مجدداً راه اندازی کنید و در عرض ۱۰ دقیقه بررسی کنید که آیا نشانگر دوباره چشمک می‌زند یا خیر. اگر این اتفاق افتاد، کامپیوتر شما هک شده است.

۱۲. کامپیوتر بسیار کند است

اگر ساده‌ترین عملیات روی رایانه بیش از حد طول می‌کشد، یا متوجه کاهش قابل توجه سرعت اینترنت خود شدید، ممکن است به این معنی باشد که شخصی رایانه شما را هک کرده است.

چه کاری باید انجام دهید:

ابتدا باید به دوستان خود و کسانی که ایمیل‌هایی از شما دریافت کرده اند هشدار دهید که رایانه شما هک شده است و از آن‌ها بخواهید پیام‌هایی را که از حساب شما برای آن‌ها ارسال می‌شود باز نکنند و از کلیک روی پیوند‌های ارسال شده خودداری کنند.

علاوه بر این، لازم است بانک خود را از نشت احتمالی داده‌های شخصی خود آگاه کنید و نحوه محافظت از پول خود را بیابید. همچنین باید تمام برنامه‌های ناآشنا را که نمی‌توانید اجرا کنید حذف کنید، سپس یک آنتی ویروس قابل اعتماد نصب کنید، سیستم کامپیوتر خود را اسکن کنید، رمز عبور تمام حساب‌های خود را تغییر دهید و اگر هنوز احساس می‌کنید مشکل حل نشده است، با یک متخصص مشورت کنید.

برچسب ها: هک ، حمله سایبری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۹ ۲۲ خرداد ۱۴۰۱
آمریکا همه کامپیوترا و موبایلا و لب تاپها و تبلت ها رو هک کرده پس بیخود زحمت نکشین فقط میتونین هک شدن توسط دیگران رو چک کنین
آخرین اخبار