رئیس دادگستری زرند با اشاره به پروندههای متعددی که به دستگاه قضائی میرسد گفت: نقطهی مشترک در اظهار متهمان و مجرمان، بحث عدم اطلاع از خطا بودن حرکت آنها است.
او گفت: از آنجا که اقرار به نادانستن قانون، رافع مسئولیت کیفری نیست، لذا شایسته است، عزمی دو سویه هم از سمت مدیران و دستگاهها برای آگاهسازی مردم از قوانین و هم از سمت آحادجامعه برای آموزش پذیری و یادگیری قانون و افزایش دانش و اطلاعات قانونی شکل گیرد تا شاهد موفقیت در این زمینه باشیم.
فرحبخش سپس به تبیین طرح کاهش آسیبها و جرائم رسانه پرداخت و با اعلام اینکه نظر به تحولات شگرف در سبک زندگی کنونی، تمام شهروندان به نوعی با فضای مجازی، مواجه و مرتبط شده اند و بدلیل دسترسی راحت به این فضا، امکان هر نوع عمل مجرمانه وجود دارد میگوید: یک مسئله در حوزهی جرائم رسانهای و فضای مجازی، بحث اهمیت افزایش سواد رسانهای است که باید در این بخش، تمام دستگاههای متولی و مرتبط، با بکارگیری ایدههای خلاقانه نسبت به آموزش شهروندان تلاش کنند.
این استاد دانشگاه با تاکید بر انتخاب مدیران قوی و توانمد در حوزه رسانه و روابط عمومی در تمام دستگاهها گفت: مشکلات و معضلات متعددی در جامعه مشاهده میگردد که اگر ادارات در بحث آگاه کردن مردم نسبت به قوانین و حقوق خود تلاش میکردند، امروز شاهد بسیاری از آنان نبودیم.
فرحبخش گفت: وقتی با زندانیانی که در بخش پرداخت مهریه روبرو میشویم و پای صحبت این افراد مینشینیم، بعضا میشنویم که گفته میشود ما نمیدانستیم که قانون مهریه و نفقه چگونه هست و بدون تفکر اقدام به وضع مهریهی سنگین و نامتعارف کردیم، یا وقتی از فردی که سلاح همراه داشته است و اکنون پشت میلههای زندان است سوال میشود؛ چرا سلاح با خود بهمراه داشته میگوید نمیدانستیم همراه داشتن سلاح جرم محسوب میشود.
او در ادامه گفت: حتی وقتی با متهمی که در فضای مجازی عمل مجرمانه داشته صحبت میشود میگوید نمیدانستم که این کار من عمل دارای وصف مجرمانه است، لذا تاکید بر این است که همه برای امر آموزش و اطلاع رسانی همت کنند و در این مسیر نقش رسانههای شهرستان بسیار پررنگ است.
رئیس دادگستری زرند با تاکید دوباره بر این نکته که جهل به قانون رافع مسئولیت افراد نیست از عموم شهروندان خواست نسبت به فراگیری قوانین و حقوق خود اقدام کنند و بدنبال یادگیری باشند.