سرهنگ الوانی گفت: با توجه به اتمام کلاسهای تحصیلی و نزدیک شدن به فصل تابستان، همچنین تمایل خانوادهها برای پر کردن اوقات فراغت فرزندان خود، مجرمان سایبری با ثبت آگهیهای اغوا کننده و همچنین با ساختن صفحات جعلی در شبکههای اجتماعی اقدام به کلاهبرداری اینترنتی از شهروندان میکنند.
او گفت: در این روش از کلاهبرداری، مجرمان سایبری با تبلیغات گسترده و جذاب اعتماد خانوادهها را جلب کرده و از آنها میخواهد مبالغی بابت ثبتنام کلاس یا دورههای آموزشی پرداخت کنند و بعد از واریز وجوه به حساب کلاهبردار نه تنها خبری از ارائه خدمات توسط شخص آگهی دهنده نیست، بلکه حتی تماس آنها را پاسخ نمیدهد.
رئیس پلیس فتا استان خراسان جنوبی در خصوص دیگر ترفند این مجرمان سایبری گفت: در پی تبلیغات کلاسهای اوقات فراغت شاهد ارسال لینکهای جعلی در کانالها و شبکههای اجتماعی هستیم که با سرقت اطلاعات بانکی شهروندان، حساب بانکی آنان را خالی میکنند.
او گفت: بسیاری از صفحات و تبلیغاتی که بدون مجوز فعالیت در سایتهای واسطه گر یا شبکههای اجتماعی با عناوین مختلف اقدام به دریافت وجه از شهروندان میکنند کلاهبرداری بوده و شهروندان باید صرفا از طریق موسسات دارای مجوز درخواست خدمات کنند.
سرهنگ الوانی گفت: پلیس فتا به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به شهروندان بوده و کاربران میتوانند در صورت مواجهه با هرگونه موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش گزارشهای مردمی و یا با شماره ۰۹۶۳۸۰ با پلیس در میان بگذارند.