در این دوره از مسابقات که به مدت دو روز در سالن ورزشی جهان پهلوان حسن رنگرز نوشهر برگزار میشود کشتی گیرانی از استانهای مازندران، تهران، گیلان، خراسان شمالی، قشم و نیروی انتظامی کشور حضور دارند.
این مسابقات در ۵ وزن منهای ۶۵، منهای ۷۵، منهای ۸۵، منهای ۹۵ و بالاتر از ۹۵ کیلوگرم برگزار میشود.
لوچو ترکیبی از دو کله لو به معنای لبه و چو به معنای چوب است که در گذشته معمولا این چوب را در زمین مسابقه قرار میدادند و جایزهٔ مسابقه را نیز روی آن میبستند.
کشتی لوچو از ورزشهای پهلوانی و سنتی مازندران است که به طور معمول در جشنها و اعیاد برگزار میشود و جوایزی که برای پهلوانان کشتی لوچو در نظر گرفته میشد، علاوه بر گاو یا گوسفند، پارچههای دستبافت بومی و خلعت بود که با گذشت سالیان سال از برگزاری این مسابقات هنوز هم در برخی مسابقات این جوایز به پهلوانان داده میشود.
لباس سنّتی کشتی لوچو نیز از بند و شلوار مخصوص تشکیل و گاهی با کیسههای ضخیم دوخته میشد که اصطلاحاً به شلوار چاقاً و کرباس معروف بود و وقتی پهلوان بند آن را محکم میگرفت، پاره نمیشد و پهلوان از این طریق قدرتش را به نمایش میگذاشت.
امروزه قوانین کشتی لوچو تغییر کرده است مثلا در گذشته پهلوان کسی بود که حتّی چندین ساعت مداوم کشتی میگرفت تا برنده از زمین بیرون بیاید، اما اکنون مسابقات در وقتهای قانوین مانند مسابقات کشتی برگزار میشود
از مهمترین قهرمانان کشتی ایران و جهان که ورزش خود را از لوچو شروع کرده اند میتوان به امامعلی حبیبی، عبدالله موحد و رمضان خدر اشاره کرد