مدیرکل دیپلماسی وزارت امورخارجه گفت: با تلاش های صورت گرفته تاکنون ۱۸ مجموعه اثر فرهنگی و تمدنی به سرقت رفته، به کشورمان بازگردانده شده است.

علیرضا دلخوش روز شنبه در آیین رونمایی از آجرهای ۲ هزار و ۸۰۰ ساله تپه تاریخی قلایچی در بوکان گفت: این آثار ارزشمند با تلاش شبانه روزی و مستمر نمایندگی های وزارت امور خارجه در کشورهای مختلف، ستاد وزارت امور خارجه و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به کشورمان بازگردانده شده است.

او با بیان اینکه یکی از اولویت های دستگاه دیپلماسی وزارت امور خارجه نشان دادن و شناساندن جایگاه تمدنی و فرهنگی ایران است، گفت: بسیاری از کشورهای جهان در آرزوی ارائه یک سابقه تاریخی ۲۰۰ یا ۳۰۰ ساله هستند که در این راستا حتی اقدام به سندسازی، جعل تاریخ و سرقت شخصیت ها و چهرهای فرهنگی کشورهای دیگر می کنند.

مدیرکل دیپلماسی وزارت امورخارجه گفت: عظمت تاریخی هر کشور نشاندهنده جایگاه و قدرت نرم آن کشور است و ایران از بابت داشتن این قدرت نرم در زمره چهار یا پنج کشور تمدن ساز جهان محسوب می شود.

دلخوش با بیان اینکه ما در حالی از قدرت سه هزار ساله خود به راحتی سخن می گوییم که این امر برای دیگر کشورها یک آرزوی بزرگ محسوب می شود، گفت: جمهوری اسلامی ایران در راستای شناساندن این جایگاه تاریخی یکی از سیاست های خود را شناسایی آثار ملموس و ناملموس به سرقت رفته از کشورمان به سایر کشورهای جهان تبیین کرده است.

او می گوید: در همین راستا قطعنامه ای با عنوان «استرداد اموال فرهنگی به کشورهای مبدا» در سال ۲۰۲۱ در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید که یکی از بانیان اصلی آن جمهوری اسلامی ایران بود.

دلخوش گفت: برهمین اساس خرید و فروش آثار فرهنگی کشورها در حراجی های مختلف جهان جرم محسوب می شود که این امر می تواند مقدمه ای برای استرداد آثار فرهنگی به کشورهای مختلف باشد.

او در ادامه از خواهر خواندگی بوکان با یکی از شهرهای سوییس استقبال و قول پیگیری این پیشنهاد را اعلام کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.