آقای رسول علیمحمدی گفت: عرضه تلفیقی برای کالاهایی در نظر گرفته شده که با کسری عرضه و تولید داخلی مواجه هستند و با قیمتهای بالاتری نسبت به قیمت پایه، کشف نرخ میشوند. وزارت صنعت با همکاری بورس کالا یک شیوهنامهای را طراحی کرده، مبنی بر اینکه کالاهایی که دارای مازاد تقاضا هستند؛ با واردات به میزان برآورد شده و تلفیق آن با عرضههای تولید داخلی، تناژ عرضه کالاها را افزایش دهد.
به گفته این کارشناس با توجه به قیمت تمام شده وارداتی و قیمت پایهای اعلامی که برای محصولات پتروشیمی اعلام میشود بر اساس فرمولی تلفیقی و نسبتی، قیمت محصول هم مشخص میشود.
او گفت: پایین بودن میزان عرضه برخی محصولات به ویژه محصولات پتروشیمی، همواره یکی از دلایل التهاب در صنایع پاییندست بوده است. اگر واردات انجام شود، قیمت میانگین موزون پایینتر میآید وبه طبع قیمت مواد اولیه برای صنایع پاییندست کمتر و به این شکل نیاز پاییندست تامین میشود. در این حالت میزان اشتغال و تولید واحدهای پاییندست افزایش پیدا میکند و کسری هم در بازار دیگر نیست که رقابت نادرست شکل گیرد.
پیش از این رئیس دفتر توسعه صنایع پاییندستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر اولویت تأمین نیاز داخل به محصولات پتروشیمی تأکید کرده و گفته بود تا نیاز داخل تأمین نشود، صادرات محصولات موضوعیت ندارد.