حسین امیرعبداللهیان در این گفتگوی تلفنی با غیر سازنده دانستن قطعنامه سیاسی آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرد که ایران آمادگی دارد تا با حسن نیت و جدیت به یک توافق پایدار و با حفظ منافع ملت ایران دست یابد.
وانگ ایی نیز با اعلام حمایت از تداوم مذاکرات هسته ای و تنشزا بودن قطعنامه سیاسی آژانس بین المللی انرژی اتمی، ابراز امیدواری کرد مسیر دیپلماسی و گفت و گو به حصول توافق در مذاکرات وین منجر گردد.
پس از گذشت هفت دور از مذاکرات لغو تحریمها، دور هشتم گفتوگوها از ۶ دی و با حضور هیأتهای ایران و گروه ۱+۴ از سر گرفته شد و ادامه داشت تا اینکه با اعلام جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اروپا از ۲۰ اسفند به علت اختلاف نظر طرفین مذاکرات بر سر برخی مسائل باقی مانده تا اطلاع ثانوی متوقف شد.
تهران، آمریکا را مسبب وضع فعلی دانسته و به قول حسین امیرعبداللهیان وزیرخارجه کشورمان اگر آمریکا بیش از این معطل نمیکرد همین الان توافق انجام میشد؛ در مقابل واشنگتن هم ایران را به درخواستهای حداکثری در مذاکرات لغو تحریمها متهم میکند.
این توقف ادامه داشت تا آمریکا و سه کشور اروپایی با تهیه پیشنویس قطعنامه ای ار به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه دادند که ایران را به عدم همکاری با این آژانس متهم میکرد؛ قطعنامه ای که هجدهم خرداد با ۳۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) و ۳ رأی ممتنع (هند، لیبی و پاکستان) به تصویب رسید.
ایران نیز در پاسخ به قطعنامه شورای حکام آژانس ودر چارچوب قانون مجلس شورای اسلامی تعدادی از دوربینهای نظارتی فراپادمانی آژانس را در چند تاسیسات هستهای خاموش و همچنین روند نصب سانتریفوژهای پیشرفته را شروع کرد.
به گفته حسین امیرعبداللهیان، ایران دیپلماسی را بهترین مسیر برای نیل به توافق خوب ، قوی و پایدار می داند اما واکنش تهران در مقابل رفتار قلدرمآبانه ،بر مبنای اقتدار است.
اما در بخش دیگری از این گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تشکر از دعوت چین از ایران برای حضور رئیس جمهوری در اجلاس بریکس، از ابتکار توسعه و امنیت جهانی ارایه شده از سوی پکن استقبال کرد و ابراز امیدواری نمود دوره ریاست چین بر بریکس موجب گسترش تقویت همکاری های چند جانبه گردد.
وانگ ایی وزیر امور خارجه چین نیز ضمن استقبال از حضور حجتالاسلام رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران در اجلاس بریکس، هدف این گفت و گوها را توجه به بازارهای نوظهور و همبستگی اقتصادی کشورهای درحال توسعه دانست و ابراز امیدواری کرد با خروج پکن از قرنطینه کرونایی ، امکان دیدار حضوری روسای جمهور ایران و چین فراهم گردد.
بریکس شامل اقتصادهای نوظهور جهانی چین، روسیه، هند، برزیل و آفریقای جنوبی است و ایده شکل گیری آن به سال ۲۰۰۰ بر میگردد.
در این اجلاس، از کشورهای منطقه غرب آسیا صرفاً ایران دعوت شده و حجتالاسلام رئیسی فردا عصر جمعه به صورت ویدئو کنفرانس و به دعوت رسمی شیء جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین(به عنوان رئیس دورهای بریکس) در اجلاس سران بریکس و تعدادی از کشورها موسوم به «بریکس پلاس» شرکت و سخنرانی میکند.
موضوع پیشبینی شده برای این اجلاس «گفتوگوهای سطح بالا برای توسعه جهانی» است.
کاری که شماها پیشه گرفتید باعث شده طرف مقابل کوتاه نیاد و از همین ضعف شما علیه خودتون استقاده می کنه
یه بار هم بگویید توافق بی توافق .والسلام
بشنو ولی باور نکن
کلا ایشون وزیر حسن نیت هستن
با دست پس می زنند با پا پیش می کشند !!!
برجام اگه می گذاشتید با همان شرایط روحانی
در اخر دوره ریا ست جموری اجرا می کرد
حالا نتوانستید از امریکایی ها امتیاز بیشتر
بگیرید در موضع ضعف قرار گرفتید
الان دنبال توافق دوره روحانی هستید
همیشه همینطور وقتی علم سیاست بلد
نباشید به این روز می رسین که باج به
چینی ها هم بدهید که به توافق دوره روحانی
برسید
ترامپ امد بیرون خوب دولت بعدی امریکا برجام
پذیرفت پس چرا توافق نشد در دوره دولت 13
؟ الان چه چیزی فرق کرده
آنها اراده ای از خود نداشته و افسار بر گردن خود را بدست صهیونیست ها سپرده اند و صهیونیست ها هستند که بجای آنها تصمیم می گیرند و حرف آخر را در برجام صهیونیست ها می زنند و نه آمریکایی ها و این بزرگترین ننگ بر پیشانی آنهاست.
حتماً راستگو ترین و باشرف ترین حکومت است؟؟؟