فیزیکدان سرشناس ایران گفت: زمان احداث دانشگاه علوم پایه از کشیدن دیوار به دورآن خودداری کردم،زیرا باوجود مسئله اعتماد، اعتقادی به دیوار ندارم.

آئین پاسداشت سال‌ها خدمت علمی و فرهنگی پروفسور یوسف ثبوتی فیزیکدان سرشناس ایرانی، چهره ماندگار کشور و موسس مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان و نیز تجلیل از مدال آوران المپیاد ریاضیات IMC با حضور محمدرضا رزاقی موسس اولین مدرسه نمونه ایران و امرالله حسنی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، شامگاه پنجشنبه در سالن همایش‌های مهرانه زنجان در ارتباطی صمیمی برگزار شد.


پروفسور ثبوتی فیزیکدان سرشناس زنجانی در این مراسم،گفت: نتایج موثر و مثبت اعتماد و احترام از اجتماع کوچک خانواده تا اجتماع بزرگ جامعه بر کسی پوشیده نیست.

او می گوید: حتی در ورودی آن نیز روی یک تخته سنگ نوشته شده که می‌توانید از محل تحصیل فرزندان خود دیدن کنید.

پروفسور ثبوتی گفت: در طول ۲۰ سال پس از احداث این دانشگاه، بجز یک حلقه شلنگ و چند حلقه دریچه آهنی مجاری آب، از این دانشگاه دزدیده نشده است.

به گفته او نظافت این دانشگاه را هم افرادی که از آن عبور می‌کنند و یا برای گردش به آنجا می‌روند، انجام می‌دهند.

پرفسور ثبوتی گفت: این کار نتیجه اعتماد و احترام ۲۰ ساله در ارتباط دوسویه دانشگاه با مردم است؛ شک نکنیم که اگر احترام بگذاریم احترام می‌بینیم و این مسئله  فلسفه زندگی من بوده است.

او می گوید: نقد کردن و فقط  دیدن کاستی‌ها بدون نگاه به نقاط مثبت را یک نقص فرهنگی درازمدت در جامعه می باشد که نتیجه آن وجود بی اعتمادی بسیار وسیع نسبت به همدیگر در جامعه است.

این فیزیکدان سرشناش ایرانی، گفت: انتقاد از یکدیگر در ارتباط ها، از دغدغه‌های ذهنی من است و ارتباط‌های ما اعم از ارتباط‌های خانوادگی و اجتماعی و نیز مردم و مسئولین، همیشه با انتقاد از یکدیگر همراه است.

پروفسور ثبوتی می گوید:  انتقاد‌های ما در ارتباط هایمان همیشه از نوع انگشت گذاشتن روی کاستی‌ها است و  هرگز کار‌های خوبی که انجام می‌گیرد، ذهن ما را به خود مشغول نمی‌کند و فقط کاستی‌ها و نبود‌ها را می‌بینیم.

به گفته او  به کار بردن کلمه "متاسفانه" در صحبت‌ها اخم‌ها را به هم ریخته و چهره‌ها را غمگین می‌کند، این کلمه اخطاری به شنونده می‌دهد که حاکی از دادن یک خبر ناگوار است و آن‌ها هم باید منتظر شنیدن آن باشند.

ثبوتی  می گوید: اگر واژه متاسفانه را به کار نبرید شنوندگان شما برای شنیدن حرف هایتان بسیار مشتاق‌تر می‌شوند و حتی توجه بیشتری نیز به صحبت‌های شما می‌کنند.

فیزیکدان سرشناس ایرانی گفت: نقد خوب است، اما همیشه مطرح کردن نقاط ضعف به معنای نقد نیست، همانطور که باید خوبی‌ها و نکات مثبت را بازگو کرد، نکات منفی را هم می‌توان در قالب نقد مطرح کرد.

موسس مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان می گوید: اعتماد و احترام به یکدیگر ۲ مقوله مهم و تأثیر گذار در ارتباطات جوامع بشری است  و باید به یکدیگر اعتماد کرده و احترام بگذاریم تا نتایج مثبت آن را ببینیم.

شکل‌گیری علم باوری و آینده باوری در ذهن ما لازمه توسعه است

موسس اولین مدرسه نمونه ایران نیز در آیین پاسداشت پروفسور ثبوتی،گفت: بنای فعالیت در مدارس نمونه این است که استعداد، توانایی و قابلیت دانش آموزان در ظرف وجود خودشان نشان داده شود و گام اول در این راستا اعتماد کردن به فرزندان است و دوست داشتن و حمایت از آن‌ها عوامل مهم در دادن فرصت برای شکوفایی استعداد‌های آن هاست.

او می گوید: پدران و مادران باید بدانند که فرزندان به عنوان سرمایه‌هایی در اختیار آن‌ها هستند که اگر به این سرمایه‌های خدادادی، اعتماد نکنند، دوستشان نداشته باشند و حمایت نکنند فردا باید جوابگو باشند.

رزاقی گفت: زمانی که علم باوری و آینده باوری در ذهن تک‌تک ما شکل بگیرد در مسیر توسعه قرار می‌گیریم.

موسس اولین مدرسه نمونه ایران می گوید: دانش آموزان اگر نبینند و آنچه را که می‌بینند به ذهن نسپارند نمی‌تواند قابلیت‌های خود را بروز دهند، ما در مدارس رشد تلاش می‌کنیم که دانش آموزان با چشم باز، گوش شنوا و زبان گویا، آنچه را که می‌بینند و می‌شنوند به ذهن بسپارند.


در پایان این مراسم ضمن تجلیل از چند دهه تلاش‌های ماندگار پروفسور ثبوتی، فیزیکدان سرشناس زنجانی و چهره ماندگار ایرانی و تقدیر از مدال آوران المپیاد ریاضیات و نونهالان نخبه در حوزه مترجمی زبان‌های خارجی، از تمبر پاسداشت پروفسور ثبوتی، رونمایی شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۸ ۰۶ تير ۱۴۰۱
آقای پروفسور عزیز! فقط می تونم بگم دم شما گرم.باعث سربلندی ما ایرانیها هستی