نادر تقیزاده گفت: در گذشته اتاق اصناف کشاورزی فعلی به عنوان تشکل غیردولتی نظام صنفی کشاورزی ایجاد و فعالیتهای آن توسعه یافت، اما از لحاظ ساختار تشکیلاتی و امکانات بکارگیری برای ارائه خدمات به کشاورزان بویژه در استان هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در جلسه هماهنگی فعالیتهای اتاق اصناف کشاورزی استان گفت: در این استان ۱۲۰ هزار نفر به عنوان کشاورز در تولید و بهرهبرداری فعالیت دارند و اتاق اصناف کشاورزی استان از ۴۰ هزار نفر عضو فقط ۲۰ هزار عضو را از طریق تامین اجتماعی بیمه کرده است.
تقی زاده تامین آرامش فکری، تضمین شغلی کشاورزان و اعضای خانواده آنها، پیشگیری از مهاجرت بیرویه کشاورزان از روستاها به شهرها و رونق تولید و عمران و آبادانی روستاها را از مزایای بیمه کشاورزان ذکر کرد و گفت: دولت سیزدهم نگاه حمایتی به تشکلهای غیردولتی دارد و اتحادیهها نیز زمینه را برای شکوفایی استعدادهای کاری تشکلها و تقویت تولید و حمایت تولیدکنندگان فراهم کرده است.
او در ادامه خواستار تشکیل کانون نخبگان بخش کشاورزی متشکل از کشاورزان ماهر و پیشرو از سوی اتاق اصناف کشاورزی استان شد و با بیان اینکه این اقدام از وظایف دبیرخانه کارشناس تشکلهای کشاورزی سازمان تعاون روستایی است، گفت: اجماع کشاورزان کاربلد و پیشکسوت هم در تولید و هم در شتاب فعالیت کشاورزان موثر خواهد بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با تاکید بر اینکه شهرستانها استان هم در اجرای برنامههای استانی در هماهنگی فعالیتها و امورات نقش مهمی دارند، گفت: امیدواریم اتاق اصناف نیز در این شهرستانها انتخابات را انجام داده و شروع به فعالیت کنند.
استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است، ۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی مربوط به سایر کاربریهاست.
مساحت اراضی زراعی استان اردبیل ۷۷۹ هزار هکتار است که ۵۱۵ هزار هکتار آن به صورت دیم و ۲۲۵ هزار هکتار آن نیز به صورت آبی کشت میشود و در ۳۹ هزار هکتار از اراضی این استان نیز باغ احداث شده است.
سالانه بالغ بر ۴.۵ میلیون تن محصول کشاورزی در استان اردبیل تولید میشود که معادل چهار درصد مجموع محصولات تولید شده کشور است.