یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که 1.3 درصد از نوجوانان 16 تا 19 ساله مبتلا به نارسایی جنسی هستند. اگرچه این تعداد در مقایسه با جمعیت جامعه هدف در این تحقیقات چندان قابل‌توجه نیست.

در پارک بانوان در حال قدم زدن بودیم که چند پسر نوجوان سر راه مان قرار گرفتند. یکی از ما سوال ذهن بقیه را پرسید؟ اینجا مگر مخصوص خانم‌ها نیست؟ این پسر‌ها اینجا چه می‌کنند؟ بخشی از مو‌ها را تراشیده و قسمتی دیگر را کوتاه کرده بودند. روی گردن‌های شان تاتو‌هایی با حروف لاتین داشتند. تی شرت‌های گشاد و شلوار‌های زاپ دار پوشیده بودند و اگر کمی بیشتر دقت می‌کردی از ظرافت شان می‌فهمیدی که این‌ها دختران نوجوانی هستند که فقط خودشان را به شکل پسر‌ها در آورده اند. خیلی‌ها با دیدن شان تنها سری تکان می‌دادند و می‌رفتند، اما آن‌ها فارغ از نگاه‌های سنگین بقیه همدیگر را پیدا کرده بودند و تا بدون توضیح دادن به دیگران چیزی که فکر می‌کنند «هستند» را بروز دهند.

اختلال هویت جنسی در نوجوانان ابتدا باید به دستی درک شود. دکتر مهری نجات، روان‌پزشک، مؤسس و رئیس انجمن سلامت جنسی در گفتگو با ایرنا زندگی از مهم‌ترین عوامل ایجاد این اختلال و در مان آن می‌گوید. این روانشناس پیش از هر چیز تاکید دارد که اختلال هویتی این دسته از نوجوانان با ترنسکشوال‌ها متفاوت است، چرا که ترنس‌ها سیر طولانی را طی می‌کنند. هویت جنسیتی این افراد با جنسیت انتسابی آن‌ها هنگام تولد متفاوت است و اغلب تمایل به تغییر جنسیت دارند، اما اکثر دخترانی که ما در برخی دبیرستان‌ها و کوچه و خیابان‌ها می‌بینیم که ظاهر خود را به شکل پسرانه درمی‌آورند، صرفا ظاهر پسرانه را دوست دارند و تصور می‌کنند با این نوع پوشش و رفتار، آزادی بیشتری دارند و می‌توانند رفتار‌های هیجانی بیشتری از خودشان نشان دهند.

سردرگمی در هویت جنسی

حقیقت این است که اختلال هویت جنسی هم در دختران و هم در پسران وجود دارد، اما با توجه به شرایط فرهنگی رفتار‌های پسرانه‌ای که دختر‌ها انجام می‌دهند، بیشتر به چشم می‌آید. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد که ۱.۳ درصد از نوجوانان ۱۶ تا ۱۹ ساله مبتلا به نارسایی جنسی قابل‌توجهی هستند. اگرچه این تعداد قابل‌توجه نیست، اما نشان می‌دهد که نوجوانانی هستند که برای بیان هویت جنسی خود نیاز به حمایت دارند.

نوجوانان اغلب دچار سردرگمی هویت جنسیتی می‌شوند، اما یک توضیح علمی پشت سردرگمی هویت جنسیتی در میان نوجوانان وجود دارد. نظریه اریک اریکسون، مراحل رشد روانی اجتماعی، هشت مرحله رشد در زندگی را توضیح می‌دهد. مرحله پنجم در میان نوجوانان (۱۲ تا ۱۹ سال) مرحله سردرگمی هویت در مقابل نقش است؛ اینجاست که نوجوانان در مورد هویت، نقش در جامعه، حلقه اجتماعی که می‌خواهند به آن تعلق داشته باشند و حتی درجنسیت خود سردرگم می‌شوند. به همین دلیل است که در مرحله بلوغ، برای برخی از نوجوانان کاملاً رایج است که در مورد هویت جنسی خود سؤال بپرسند، اما نوجوانان باید ترجیحات جنسی خود را شناسایی کنند تا نقش خود را در جامعه بدانند.

مرحله سردرگمی هویت در مقابل نقش باید با شناخت یا تثبیت هویت واقعی آن‌ها که به معنای شناخت ترجیح جنسیت واقعی آن‌هاست، انجام شود. اگر نوجوان این مرحله را با موفقیت پشت سر نگذارد یا در شناخت هویت جنسی گیج شود، ممکن است در آینده مشکلاتی ایجاد شود و دررسیدن به مرحله رشد بعدی که صمیمیت در مقابل انزوا است، شکست بخورد.

علائم مرتبط با نارسایی هویت جنسی

اگر نوجوان حداقل دو مورد از علائم زیر را به مدت شش ماه تجربه کند، به نارسایی جنسیتی مبتلا است. علائم نارسایی جنسیتی نوجوانان عبارت‌اند از:

تفاوت بین جنسیت بیان‌شده و ویژگی‌های جنسی بیولوژیکی

تمایل زیاد به نداشتن ویژگی‌های جنسی اولیه مرتبط با جنسیت تولد

درخواست و تمایل به اینکه به‌عنوان جنسیت موردنظر با آن‌ها رفتار شود

 پوشیدن لباس‌های متفاوت از جنسیت خود

عدم تمایل به شرکت در گروه‌های جنسیتی خاص

دلیل گرایش دختران به رفتار‌های پسرانه

دکتر مهری نجات، روان‌پزشک، مؤسس و رئیس انجمن سلامت جنسی در خصوص علل گرایش دختران به رفتار‌های پسرانه می‌گوید: «تغییرات هورمونی در دروان نوجوانی ممکن است بر روی خلق، رفتار و حتی علایق نوجوان تأثیر بگذارد. همچنین ممکن است نوجوانان به دلیل اضطراب یا افسردگی در دروان بلوغ تمایل به مصرف مواد مخدر پیدا کنند که همان مصرف مواد باعث می‌شود رفتار‌های غیراخلاقی و غیرطبیعی ازجمله رفتار‌های متضاد با جنسیت را از خودشان نشان دهند.»

این روان‌پزشک ادامه می‌دهد: «در این سن، دوست از اهمیت زیادی برای نوجوانان برخوردار است و معمولاً نوجوانان دوست دارند خودشان را در برابر دوستانشان قدرتمند نشان دهند، به همین دلیل این مسئله باعث می‌شود اگر دوستان نوجوان دچار مشکلات شخصیت باشند یا گرایش به مواد مخدر داشته باشند، آن‌ها نیز از دوستانشان پیروی کنند. در این میان، فضای مجازی و همچنین برنامه‌هایی ازجمله فیلم‌ها و آهنگ‌های کره‌ای که متأسفانه جدیداً در بین نوجوانان خیلی شایع شده، ممکن است نوجوان را تحریک کند تا دست‌به‌کار‌های مختلف بزند. یکی دیگر از عوامل تقلید از رفتار‌های جنس مخالف، الگوبرداری از دوستان یا برنامه‌های مختلف است. برخی دیگر از نوجوانان هم به دلیل مصرف گل، شیشه و ... ممکن است دست به هر کاری ازجمله رفتار‌های متفاوت با جنسیتشان بزنند.»

دکتر نجات وضعیت اختلال جنسیتی ترنسکشوال‌ها متاوت از این گروه می‌داند: «دقت کنید این‌ها متفاوت از ترنسکشوال‌ها هستند؛ ترنسکشوال‌ها سیر طولانی را طی می‌کنند. هویت جنسیتی این افراد با جنسیت انتسابی آن‌ها هنگام تولد متفاوت است و اغلب تمایل به تغییر جنسیت دارند، اما اکثر دخترانی که ما در برخی دبیرستان‌ها و کوچه و خیابان‌ها می‌بینیم که ظاهر خود را به شکل پسرانه درمی‌آورند، این‌ها درواقع ادای مرد بودن را درمی‌آورند و تصور می‌کنند با این نوع پوشش و رفتار، آزادی بیشتری دارند و می‌توانند رفتار‌های هیجانی بیشتری از خودشان نشان دهند.»

این درمانگر ادامه می‌دهد: «متأسفانه در بعضی خانواده‌ها بیشتر به پسر‌ها اهمیت داده می‌شود؛ به همین خاطر گاهی دختران برای جلب محبت و اعتماد خودشان را به شکل پسرانه درمی‌آورند؛ البته لازم به ذکر است که فارغ از عوامل گفته این را در نظر داشت که ممکن است اختلالات روان‌شناختی و روان‌پزشکی هم ازجمله علل این مسئله باشد.»

وقتی از نوجوانان مبتلا به نارسایی هویت جنسی حمایت نمی‌شود چه اتفاقی می‌افتد؟

وقتی نوجوانان متوجه می‌شوند که در هویت خود تفاوت دارند، این مسئله به‌طور طبیعی می‌تواند منجر به اضطراب و در برخی موارد افسردگی شود. در چنین شرایطی والدین باید به آن‌ها کمک کنند تا اهمیت زندگی و دوست داشتن هویت خود را درک کنند. وقتی نوجوانان بدون حمایت رها می‌شوند، دچار مشکلاتی ذیل خواهند شد:

اختلالات روانی مانند اسکیزوفرنی، افسردگی، اضطراب و اختلالات خوردن

سوءمصرف مواد مانند مواد مخدر و الکل

پایین بودن عزت‌نفس

آسیب واردکردن به خود یا حتی افکار و اقدام به خودکشی

منزوی شدن

خودداری از انجام فعالیت‌های مدرسه

مشکل در ایجاد روابط با خانواده

برخورد والدین در برابر اختلال هویت جنسی نوجوان

به گفته دکتر نجات، بهترین نوع برخورد خانواده‌ها افزایش ارتباط و صمیمت با فرزند است. والدین در دوران نوجوانی باید به اضطراب و افسردگی فرزندشان توجه نمایند و حتماً از مشاور و روان‌پزشک کمک بگیرند تا این اختلالات کنترل شود.

این روان‌پزشک می‌گوید: «والدین نگران نباشند چراکه با ایجاد یک رابطه خوب می‌توان رفتار‌های متضاد با جنسیت در فرزند را کنترل کرد. خیلی از بچه‌ها بعد از گذشت دوران بلوغ به دلیل تربیت صحیح و ارتباط سالم با خانواده به هویت اصلی خودشان بازمی‌گردند، اما دقت کنید مبارزه و ایجاد تنش با فرزندان در سن بلوغ وضعیت را بدتر خواهد کرد.»

این روانپزشک یکی از راهکار‌های مهم در حل این مسئله را کمک گرفتن از مشاور می‌داند: «نوجوانان در این سن اصلاً به حرف والدینشان گوش نمی‌دهند. علاوه بر مشاور، حرف دوست و معلم در این سن می‌تواند تأثیرگذار باشد لذا کمک گرفتن از معلمان آگاه در این زمینه هم می‌تواند مؤثر باشد.»

دکتر نجات در پایان تأکید می‌کند: «اختلالات و مشکلات دوران نوجوانی زمانی غیرقابل درمان است که نوجوان فکر کند دیگر راهی وجود ندارد و همه او را طرد کرده‌اند، اما اگر والدین دوست نوجوانشان باشند و این مسئله برای نوجوان قطعی شود که همه او را دوست دارند و هنوز ارزشمند است، خیلی از مسائل حل خواهد شد.»

منبع :ایرنا

برچسب ها: دختران ، روانپزشکی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۳ ۱۴ تير ۱۴۰۱
علت مهریه و فرار مردان از ازدواج و مجرد ماندن دختران می باشد
Germany
ناشناس
۱۶:۲۰ ۱۴ تير ۱۴۰۱
نگران نباشید هر دو از نگاه خدا یکی هستند.
خوب است که دختران هم مثل پسران احساس مسولیت می کنند.
United States of America
ناشناس
۱۶:۰۰ ۱۴ تير ۱۴۰۱
آخ جون مد پسرونه دوس دارم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۱۴ تير ۱۴۰۱
خودشون فکر می کنن خیلی زیبا می شن ولی تیپشون تمسخرامیز است
متاسفانه من پسری رو دیدم که مثل دخترها پاچه شلوارش رو زده بود بالا. واقعاً تهوع آور بود

خدایا چه گناهی کرده ایم که باید پاچه اینها رو هم ببینیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۸ ۱۴ تير ۱۴۰۱
وقتی پدرومادر حوصله نشستن پای دردودل فرزندشون نداشته باشن! اون فرزند نیازهاشو بیرون از خونه با بقیه برآورده میکنه، در نتیجه پدرومادر نمیتونن کنترلی روی فرزند داشته باشن! و ب هر راهی میرن...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۱۴ تير ۱۴۰۱
سلام شاید از حرف من بعضی ها ناراحت بشن اما به نظر بنده خدا لعنت کنه کسی که گفت خانم ها ( مادران ) می توانند بروند و در بیرون از منزل شاغل شوند
یعنی مهمترین شغل دنیا و با اهمیت ترین شغل انسان را که خداوند در ذات خانمها قرار داده از انها گرفته ایم و مشاغل پیش پا افتاده به اسم استقلال به خانمها داده ایم ( رئیس بانک - کارمند - منشی و.....) البته که به خضور خانمها در جامعه نیاز هست اما به صورت بازیکن ازاد باید بیشتر وقت خانمها به تربیت فرزندان (انسانهای اینده ) محول شود و الا صحبت ......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۴ ۱۴ تير ۱۴۰۱
آوردن خانم ها به پای کار توسط سرمایه دارهای غربی به علت نداشتن نیروی کار کافی انجام شد همچنین انگیزه اینکه به خانم ها میشه پول کمتری نسبت به آقایون داد و در نهایت نگاه جنسی که به خانم ها داشتند اونا را رشد داد تا جایی که قبلا یه کشاورز تو امریکا اندازه خودش و یه خانواده 6 نفرش درآمد داشت اما همون الان باید با همسرش کار بکنند تا درآمد عادی روزانه دونفرشون را داشته باشند
با افزایش نیروی کار درآمدهای قشر متوسط و فقیر کمتر میشه و سود سرمایه دارها بیشتر میشه!!!!!
پس در نتیجه فرزند کمتر زندگی بهتر!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۴ تير ۱۴۰۱
پسرها هم شبیه دخترها شدن مو بلند میکنند گوشواره دارند انهم دوتا در یک گوش حالم بهم میخوره میبینمشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۶ ۱۴ تير ۱۴۰۱
در کتابهای قدیم یکی از علائم آخرالزمان اتفاقا شبیه شدن پسر ودختر به یکدیگر است
یکی از علائم دیگر سوار زین (صندلی موتور دوچرخه اسب و...)شدن زنان است
جلوه گری زنان بطوری که اندامشان در معرض دید نامحرمان قرار میکیرد و حتی بستن موها مثل کوهان شتر در کتابها بیان شده از علائم آخرالزمان
بسیاری از موارد به صراحت نفرت وانزجار پیامبر و امامان معصوم علیهم السلام از این دسته افراد و همسران اینها بیان شده.
عمر دنیا خیلی کوتاه و فریب شیطان بسیار زیاداست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۴ ۱۴ تير ۱۴۰۱
محدویت های غیر منطقی که بر زنان جامعه ما اعمال می شود نتیجه ای بدتر از این ها را رقم خواهد زد . دختر یا پسر باید بتوانند آزادانه رفتار های دخترانه و پسرانه خود را بروز دهند . دختر و پسر باید از همان کودکی باهم و همراه هم بزرگ شوند تا بتوانند همدیگر را بهتر بشناسند که آنموقع بسیاری از رفتاری های کاذب کنونی آنها به رفتار های صحیح و منطقی تبدیل خواهد شد . دیوار کشیدن بین دختر و پسر باعث می شود که توان فکری و رفتاری آنها برای ارتباط با همدیگر صرف شود مانند آرایش و لباس های آنچنانی دختران و زنان در قدم زدن ها در خیابان و پارک خرید و ... و با ماشین جلوی پای دختران و زنان ترمز کردن و مزاحم شدن قیافه های عجیب غریب پسران برای جلب توجه که همه نیاز های اولیه آنان هست که باید بطور طبیعی برآورده شود هر مانعی فقط کار را سخت خواهد کرد .
Netherlands
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۴ تير ۱۴۰۱
عه عجب!! پس برای همینه اینقدر امار تجاوز در کشورهای چشم و دل سیر غربی زیاده!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۴ ۱۴ تير ۱۴۰۱
در کشور های پیشرفته غربی لمس و دست مالیدن و کلمات و توهین جنسی جزو تجاوز محسوب و جرم است در ایران آمار دارید ؟ حتما بیشتر از غرب نباشد کمتر نیست در ثانی در ایران حفظ آبرو و حیا مانع علنی شدن بسیاری از تجاوزات به جنس مخالف میشود در حالیکه در غرب هیچکدام آنها مانع نیست و براحتی می توانند به قانون مراجعه کنند . تازه اگر وضعیت کنار دریا و استخر ها و ورزش ها و ..... در ایران مانند غرب بود آنموقع آمار بگیرید !؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۱۴ تير ۱۴۰۱
نه بابا تجاوز تو غرب زیاد تو ایرانم از سر شهوت میرن زن میگیرن تو امار طلاق تو جهان اولیم.
Iran (Islamic Republic of)
واقعا که
۰۸:۴۲ ۱۴ تير ۱۴۰۱
آخر زمان شده!
عجب کشوری شده ایران!
خدا حضرت مهدی رو زودتر بفرسته که حداقل بهتر بشیم.

اگر حضرت مهدی بیاد دیگه با تمام وجود اینها رو سرجاشون مینشونه
اینها همش به خاطر جنگ نرم آمریکا و انگلیس و اسرائیل هستش.
از شما خبرنگاران محترم خواهش مندیم کمی قوی‌تر در مقابل جنگ نرم کار کنین تا کشور های غربی دست از جنگ نرم بکشن.
ممنونم از همه شما خبرنگاران محترم
Iran (Islamic Republic of)
زری
۱۱:۵۸ ۱۴ تير ۱۴۰۱
هموطن عزیزم.دیگه کسی تلویزیون نگاه نمیکنه که اگر بکنن هم همه اش ماهواره وشبکه های غربی هست بعدشم همه گوشی دارند وهرچی هم بلد نباشند از اینستا وتلگرام وهزار کوفت زهر مار دیگه یاد میگیرن وخانواده هاهم از پس بچه ها برنمیان چون خیلی پررو وشرور شدن.فقط خداخودش رحم کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۸ ۱۴ تير ۱۴۰۱
اتفاقا اگر حضرت بیان اول از همه مسئولان ما را محاکمه میکنند بعد هم با مهربانی با دختران و پسران نا آگاه آنها را راهنمایی میکنند!