رئیس جمهور گفت: ماندگاری مردم در روستا با سخنرانی و نامه نگاری حل نمی شود بلکه با حمایت از تولید آن ها امکان پذیر است.

جلسه شورای اداری استان کردستان دقایقی قبل با حضور رئیس جمهور، نماینده ولی فقیه در کردستان، استاندار، هیأت دولت  و جمعی از مدیران و مسئولان در سنندج آغاز شد.

رئیس جمهور در این جلسه گفت: با ادعا و سخن گفتن پرحرارت اتفاق مهمی در زندگی مردم نمی افتد و بلکه انتظار رهبری و مردم اقدام و عمل است و باید با جدیت کار کرد و پرونده و کارنامه ارائه داد.

او می گوید: مردم کردستان مخلصانه برای انقلاب کم نگذاشتند، و امروز وظیفه داریم کار مضاعفی برای مردم این خطه و در مجموع ملت ایران انجام دهیم و مردم شایسته بهترین خدمات هستند.

رییس جمهور بر لزوم نگاه ویژه و تحولی به کردستان تاکید کرد و گفت: زمانی کسانی در جای جای این استان در دوران دفاع مقدس نام آور شدند و آنان همان شهیدان و رزمندگان بسیجیان بودند، چرا که اهل عمل و اقدام عملی بودند و باید از آنان الگو گرفت.

 رئیسی گفت: دولت و مجلس نباید کار را به گردن هم بیاندازند و  باید در درجه اول در پیشگاه خداوند و سپس نزد مردم و ارباب رجوع و سلسله مراتب پاسخگو باشیم.

او گفت:در حوزه مسئولیت، مهم انجام دادن کار است و انتظار مردم از ما مدیران این است که در زندگیشان تحول ایجاد کنیم و اگر این اتفاق افتاد، کار را به درستی انجام داده ایم.

رییس جمهور، دولت را دارای توانایی های زیاد معرفی کرد و گفت: همه کسانی که به نام این دولت، مجلس و نظام در جای جای کشور کار می کنند، باید در عمل و اجرا تلاش کنند که گره ای از مشکلات مردم گشوده شود و در این راه باید نگاهمان به داخل باشد، نه بیگانگان، چرا که بیگانگان دلشان برای ما نسوخته است و برای ما کاری نمی کنند.

حجت الاسلام رئیسی گلایه مردم از تورم را درست دانست و گفت: دولت لایحه دوفوریتی علت های تورمی که در قانون می توان مانع از آن شد را به مجلس تقدیم کرده است و باید کاری کرد که دلایل تورم ایجاد نشود که خواست مردم است.

او با طرح این سوال از مدیران استان که چند سرمایه گذار به کردستان آورده اید؟ اضافه کرد: رشد اقتصادی در گرو افزایش سرمایه گذاری است مدیران باید در این راستا پیگیر بوده و احساس مسئولیت کنند.

رییس جمهور بر لزوم افزایش بهره وری و تحول در همه بخش ها تاکید کرد و گفت: مردم امتحانشان را پس داده اند و حالا نوبت ما است که برای تحول در بخش اقتصادی و زندگی کردم عمل کنیم.

 رئیسی مدیر سیاسی را مدیری دانست که از جامعه و نیازهای آن شناخت داشته باشد و ادامه داد: مدیران وظیفه دارند در این راستا ایفای نقش کنند و در میدان عمل باشند.

او می گوید: انتظارم این است که مدیران نگاه تحولی به استان داشته باشند و امروز با بررسی های صورت گرفته، تلاش مان این بود که مشکلات بخش های کشاورزی، راه و آب را در کردستان احصا و با اختصاص اعتبارات مناسب، برای رفع آن گام برداریم.  

رییس جمهور گفت: دغدغه من در استان هایی مانند کردستان، بیکاری است، جوانی که فارع التحصیل شده نباید احساس کند بیکار می ماند و این مهم با تلاش دستگاه های مختلف و ایجاد اشتغال و خط تولید توسط آنان قابل تحقق است.

وجود امنیت و وحدت بین اقوام و مذاهب در کردستان به عنوان بزرگترین نعمت، پرداخت تسهیلات کم بهره به روستاییان، تلاش برای توسعه اقتصاد روستایی و جلوگیری از افزایش حاشیه نشینی، از دیگر نکاتی بود که آیت الله رئیسی به آن اشاره کرد.

استاندار کردستان نیز در این جلسه  گفت: کردستان دارای ظرفیت های بسیاری در حوزه کشاورزی  و نیروی انسانی است، سفر رییس جمهور و بازدید میدانی از طرح های صنعتی و تولیدی می تواند زمینه ساز پیشرفت و توسعه اقتصادی کردستان باشد.

اسماعیل زارعی کوشا گفت: اهتمام دولت به حل مشکلات زیرساختی این استان از جمله موضوع آب شرب سنندج، سقز و بانه و راه آهن سنندج می تواند موجب ارتقای شاخص های رفاهی و خدماتی در کردستان شود.

او گفت: در دولت مردمی دکتر رییسی شاهد افتتاح نمایشی هیچ پروژه ای در استان نخواهیم بود و تلاش می کنیم همه پروژه نیمه تمام را به پایان برسانیم.

استاندار کردستان گفت: سفر امروز آیت الله رئیسی به کردستان نسبت به ۲۶ سفر دیگر استانی و حتی سفرهای روسای جمهور گذشته بسیار متفاوت و متمایز بوده است.

به گفته او یکی از مهمترین تمایزهای این سفر میزان اعتبارات در نظر گرفته شده در بخش های اقتصادی و عمرانی است که در نوع خود بی سابقه است.

زارعی کوشا گفت: کردستان را استان محرومی نمی دانیم بلکه یکی از استان های باظرفیت ایران اسلامی است که در بخش های  کشاورزی، معادن، گردشگری، تجارت و خدمات توانمندی های زیادی دارد.

او از دیگر ظرفیت های این استان را وجود مردمانی سخت کوش، مهربان و وفادار خواند و گفت: نشانه هایی از اهتمام مردم به کار و تلاش و برادری و وحدت وجود دارد که می تواند زمینه توسعه استان را ایجاد کند.

استاندار کردستان گفت: علی‌رغم همه ظرفیت های موجود در استان نمی توانیم منکر محرومیت حاکم در این منطقه شویم ولی با حرکتی که دولت سیزدهم آغاز کرده امید می رود بخشی از این محرومیت ها طی سال های آینده برطرف شود.

زارعی کوشا گفت: کردستان در زیرساخت ها عقب ماندگی هایی دارد و در شاخص های مختلف با میانگین کشوری فاصله هایی داریم که نگران کننده است و باید با کارشبانه روزی آن را برطرف کنیم.

نماینده ولی فقیه در کردستان نیز در این جلسه گفت: کردستان فرصت‌ها و ظرفیت‌های بسیاری دارد و دولت باید برای عملی شدن این ظرفیت‌ها تلاش کند.

حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی گفت: مشکل آب شرب شهر‌های سنندج، سقز و بانه و ورود فاضلاب‌ها به سدها، مشکلات مربوط به راه‌ها و جاده‌ها به ویژه در بخش روستایی و کمبود‌هایی در حوزه بهداشت و مشکلات مربوط به فرودگاه سنندج و سقز از مهم‌ترین مشکلات کردستان است که به نگاه ویژه دولت نیاز دارد.

او با اشاره به مشکل بیکاری در کردستان، گفت: این استان با نیروی جوان و نخبه‌ای که دارد نباید از بیکاری رنج ببرد.

پورذهبی ضمن اشاره به ظرفیت‌ها و فرصت‌های اقتصادی مرز‌ها در کردستان،گفت: دولت با کمک به راه اندازی منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان می‌تواند مشکل کولبری و قاچاق را حل کند.

در این جلسه نمایندگان شهرستان‌های کردستان در مجلس شورای اسلامی هم هر یک در سخنانی جداگانه به بیان مطالبات، درخواست‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار