نشریه وال استریت ژورنال گزارش داد تقلای اروپا برای تأمین گاز، کشورهای فقیرتر را با قطعی برق و کمبود انرژی مواجه کرده است.

نشریه وال استریت ژورنال در گزارشی به انتقاد از روش حل بحران گاز در اروپا پرداخته است. این نشریه می‌نویسد در حالی که کشور‌های در حال توسعه به سختی گاز طبیعی مایع مورد نیاز خود را به دست می‌آورند، کشور‌های اروپایی که به دنبال جایگزینی برای گاز روسیه هستند، در حال خریداری مقادیر زیاد گاز هستند. این امر سبب شده کشورهای در حال توسعه با کمبود انرژی و بعضاً قطعی برق مواجه شوند.

به گفته این نشریه، از ابتدای سال ۲۰۲۲ تاکنون، اروپا واردات گاز طبیعی مایع خود را به میزان ۴۹ درصد افزایش داده است. این در حالی است که هند، چین و پاکستان واردات خود را به ترتیب ۱۶، ۲۱ و ۱۵ درصد کاهش داده‌اند.

از زمان حمله روسیه به اوکراین و اعمال تحریم‌ها علیه این کشور، اروپا با بحران انرژی مواجه شده است. گاز طبیعی مایع که در گذشته از نفت خام ارزان‌تر بود، اکنون به نسبت ابتدای همه‌گیری کرونا هزار و ۹۰۰ درصد افزایش بها داشته و قیمت آن معادل نفت ۲۳۰ دلاری شده است.

به گفته وال استریت ژورنال، با افزایش قیمت، شرکت‌ها ترجیح می‌دهند گاز خود را به کشور‌های ثروتمندتر اروپایی بفروشند. حتی محموله‌هایی که در راه کشور‌های فقیرتر بودند به اروپا منتقل شده‌اند، زیرا علی‌رغم همه جریمه‌هایی که برای این شرکت‌ها درپی دارد، تجارت با کشور‌های اروپایی سود بیشتری را برای آن‌ها به همراه خواهد داشت.

«مسادیک مالک» وزیر نفت پاکستان در مناقصه گاز این کشور گفت به دلیل بحران اوکراین، «هر مولکول گازی که در منطقه ما موجود بود توسط اروپا خریداری شده است؛ زیرا آن‌ها دارند تلاش می‌کنند وابستگی خود را به گاز روسیه کاهش دهند.»

در بنگلادش، دولت مجبور است ساعاتی از روز برق را قطع کند. در همین حال، هند شروع به استفاده بیشتر از زغال سنگ و گاز خانگی کرده است.

اروپا عجله دارد تا حد امکان LNG ذخیره کند تا برای ماه‌های سرد زمستانی که تقاضای گاز افزایش می‌یابد آماده باشد. «والری چاو» رئیس بخش گاز آسیا و اقیانوسیه به خبرنگار وال استریت ژونال گفت: «بحران گاز اروپا در حال بلعیدن LNG جهان است. بازار‌های نوظهور در آسیا بار سنگین این موضوع را متحمل شده‌اند و پایانی برای آن متصور نیستیم.»

گاز طبیعی مایع یا ال‌ان‌جی (Liquefied natural gas)، به گاز طبیعی‌ای گفته می‌شود که موقتاً برای ذخیره‌سازی یا ترابری در حجم بسیار به حالت مایع تبدیل شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۲۲:۲۳ ۱۸ تير ۱۴۰۱
صنعت باشه همینه ، کشورهای غیر صنعتی میتونند انرژی و کم کنند ، ولی اروپا که یک سوم صنعت دنیارو داره اگر صنعتش بخوابه به دنیا آسیب میرسه
آخرین اخبار