عید قربان، جلوه زیبای تعبد در برابر معبود

عید قربان، جلوه زیبای تعبد در برابر معبود و غلبه انسان بر نفس شیطانی و لبیک به فرمان باریتعالی است.

عید قربان اوج‌بندگی انسان در برابر معبود است، در این روز انسان بر نفس خود و شیطان غلبه کرده و از آزمون الهی سربلند بیرون آمد.

عید قربان مبارزه انسان با شیطان و عبودیت خالصانه پرودگار را به تصویر کشیده و سرانجام شکوه پیروزی زیبای بندگی در برابر خالق هستی را نشان می‌دهد، عید قربان، قربانی کردن در راه خدا، شکوفا شدن روح ایثار و نشان دادن میزان عشق و قرب به منبع لایزال الهی و تقواست.

این عید بزرگ پیامی از سوی خالق متعال است که بر اساس آن انسان با دل بریدن از دنیا و دل سپردن به فرمان حضرت دوست، می‌تواند به عالی‌ترین درجات که همان قرب الهی است دست یابد.

عید قربان نمایش پرشکوه همدلی و وحدت امت اسلامی در حج و جلوه‌ای از امتی متحد و پویاست که دعوت اسلام را به عدالت و آزادگی، فریاد زده و احساس امید و اقتدار را در دل هر مسلمانی زنده می‌کنند.

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری پیام‌بزرگ عید قربان را تسلیم شدن در برابر خداوند متعال عنوان کرد و گفت: عید قربان تسلیم شدن در برابر خداوند متعال و تسلیم نشدن در برابر هوا‌های نفسانی است.

آیت الله شیخ جواد مجتهد شبستری گفت: عید قربان از اعیاد مشترک امت اسلام است که مایه وحدت مضاعف بین مسلمانان می‌شود و همانند اعیاد مشترک دیگر موجب همبستگی بین همه فرق اسلامی است.

او می گوید: عید قربان به ماجرای حضرت ابراهیم (ع) مربوط می‌شود وقتی از طرف خداوند مامور شد فرزندش اسماعیل (ع) را به قربانگاه ببرد و آنگاه که حضرت اسماعیل (ع) متوجه دستور پروردگار می‌شود در برابر خواست پدرش و فرمان الهی تسلیم شد و این حرکت آن‌ها مقام تسلیم را نشان می‌دهد که چه اندازه حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل (ع) تابع فرمان الهی بودند.

او گفت: حضرت ابراهیم (ع) از فرزندش و حضرت اسماعیل (ع) از جان خود می‌گذرند و به این وسیله تسلیم فرمان الهی می‌شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.