خبرگزاری رویترز در گزارشی با استناد به اظهارات ۴ مقام آگاه نوشت: دولت آمریکا در حال رایزنی برای ارسال دوباره تسلیحات تهاجمی به عربستان است، اما تصمیم نهایی واشنگتن بستگی به تمایل ریاض به خاتمه دادن به جنگ در یمن دارد.
سه نفر ازاین منابع آگاه پیش از سفر «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا به ریاض، اعلام کردند: «مقامهای عربستان بارها در چند ماه اخیر همتایان آمریکایی خود را تحت فشار قرار دادند تا واشنگتن تجدید نظری در سیاست فروش سلاح دفاعی به عربستان داشته باشد.»
دو نفر ازاین منابع هم با بیان آنکه بررسی آمریکا در حال حاضر در مراحل اولیه قرار داشته و هنوز تصمیمی اتخاذ نشده است، گفتند: «اکنون هیچ مذاکراتی درباره فروش سلاح تهاجمی با عربستان سعودی در جریان نیست.».
اما در حال حاضر بایدن برای یک سفر حساس دیپلماتیک آماده میشود و نشان داده است که به دنبال از سرگیری روابط با عربستان در زمانی است که خواهان افزایش عرضه نفت خلیج فارس و روابط نزدیکتر امنیتی اعراب با رژیم صهیونیستی برای مقابله با ایران است.
یک فرد آگاه دیگر در واشنگتن اعلام کرد: «دولت آمریکا در حال رایزنی برای برداشتن محدودیتها بر تسلیحات عربستان سعودی است، اما تاکنون به مرحله اتخاذ تصمیم نرسیدهاند.»
عربستان تا این لحظه به درخواستها برای اظهار نظر در این خصوص پاسخی نداده است.
هفته گذشته رسانههای خبری گزارش دادند جو بایدن در این ماه توجه خود را به سفری حساس به خاورمیانه معطوف میکند که توانایی او را برای از سرگیری روابط با ولیعهد سعودی آزمایش خواهد کرد. البته بایدن به وضوح در مورد اینکه آیا با «محمد بن سلمان» دیدار خواهد کرد، صحبتی نکرده است.
بایدن در این سفر که از ۱۳ تا ۱۶ ژوئیه انجام خواهد شد، ابتدا در سرزمینهای اشغالی توقف میکند.
«بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، مدعی است سفر رئیس جمهور آمریکا به اراضی اشغالی، پیامی به ایران منتقل میکند.
بیشتر بخوانید
همچنین هفته جاری روزنامه گلوب اند میل در گزارشی به قلم «دنیس هوراک» سفیر سابق کانادا در عربستان و ایران، نوشت: «بایدن اکنون که سه سال از آن مناظره انتخاباتی در آتلانتا گذشته است در تدارک سفر به عربستان به عنوان رئیس جمهور آمریکا برای دیدار با همان دولتی در عربستان است که به صراحت آن را محکوم کرده بود.»
با وجود آتش بس در یمن به میانجیگری سازمان ملل که ماه مارس اعلام شد و در ماه آوریل نیز تمدید شد، جنگ داخلی یمن هنوز پایان نیافته است. این جنگ از زمان آغاز در سال ۲۰۱۵ هزاران کشته برجا گذاشته، میلیونها نفر را بی خانمان، و قحطی و گرسنگی گستردهای در کشور ایجاد کرده است. مسائلی که ائتلاف سعودی تحت حمایت غرب را به طرفداری از دولت مستعفی یمن واداشت و عواقب ویرانگری هم برای هر دو طرف داشت، هنوز حل نشده است.