واحدی ترای اتلون را از جمله رشتههای المپیکی معرفی کرد و گفت : برای مسابقات المپیک هر ورزشکار باید ۱۵۰۰ متر شنا، ۴۰ کیلومتر دوچرخه سواری و ۱۰ کیلومتر دو انجام دهد که در مسابقات جهانی و آسیایی این مسافت به ۷۵۰ متر شنا، ۲۰ کیلومتر دوچرخه سواری و پنج کیلومتر دو تغییر میکند. البته این مسافتها برای ردههای سنی مختلف هم متفاوت است.
به گفته رئیس هیات ترای اتلون استان کرمانشاه در زیرمجموعه ترای اتلون رشتههای دیگری هم وجود دارد و در یکی دو سال اخیر هم رشته پنتا اتلون به آن اضافه شده که این رشته المپیکی نیز دارای دو شاخه ترای اتل و بای اتل است.
پارسا محجوب ورزشکار ملی پوش کرمانشاهی اخیرا در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۲ قزاقستان توانست در رشته ترای اتل صاحب مدال شود تا به این ترتیب اولین مدال تاریخ ترای اتلون کشورمان را بدست بیاورد.
تا سال ۱۳۹۳ که ترای اتلون کرمانشاه استخر در اختیار داشت، در میادین مختلف عملکرد بسیار خوبی از خود نشان میداد و مدالهای زیادی کسب میشد، اما از این سال به دلیل نداشتن استخر، این درخشش کمرنگ شد.
او با بیان اینکه ۱۰ سال است استخر نداریم، گفت: اگر یک استخر را برای تمرین در اختیار هیات قرار دهند، امثال پارسا محجوب در کرمانشاه تکرار میشوند.
متاسفانه شیوع بیماری کرونا تعداد ورزشکاران سازمان یافته هیات را کاهش داد.
او گفت: در حال حاضر به منظور افزایش ورزشکاران سازمان یافته و نیز کشف استعدادهای جدید، برنامه استعدادیابی را استارت زدهایم که تا به امروز سه مرحله برنامه استعدادیابی انجام شده و ۱۵۰ نفر در این مدت شناسایی شده اند.
در آیندهای نزدیک مسابقات جام بزرگ ترای اتلون در استان برگزار میشود تا از این طریق بتوان استعدادهای جدید را کشف کرد.
فاصله زمانی کمتر از دو ماه تا شروع رقابتهای المپیاد استعدادهای برتر کشور وجود دارد قرار است از کرمانشاه ۱۵ ورزشکار را به این مسابقات اعزام کنیم.
هرساله هم در بعد قهرمانی، داوری و مربیگری جزو یکی از چهار هیات برتر کشور قرار میگیریم.
در استان حدود ۲۰۰ مربی آقا و خانم داریم که تعدادی از آنها فعال نیستند.
او با بیان اینکه هیات ترای اتلون هیات درآمدزایی نیست، گفت: ما هیچ هزینهای را بابت آموزشها از افراد علاقمند به این رشته نمیگیرد.
دارنده اولین مدال تاریخ ترای اتلون ایران به بالا بودن هزینههای ورزش قهرمانی اشاره کرد و گفت: برای اعزام به یک رقابت برون مرزی تنها ۱۰ میلیون تومان صرف سرویس دوچرخهام میشود.
پارسا محجوب گفت: در مسابقات آسیایی ۲۰۲۲ قزاقستان در رشته ترای اتل شامل ۸۰۰ متر دو، ۵۰ مترشنا و تیراندازی با تپانچه لیزری از فاصله ۱۰ متری، رتبه سوم آسیا را کسب کردم.
او گفت: در این مسابقات در رشته بای اتل شرکت کردم که در جایگاه پنجم قرار گرفتم.
در این رقابتها ۲۴۰ ورزشکار زن و مرد از کشورهای آسیایی حضور داشتند. در این میان نفرات اول و دوم و چهارم کسانی بودند که در رقابتهای بازیهای آسیایی و مسابقات جهانی صاحب مدال بودند، بنابراین سطح مسابقات بسیار بالا بود و با حضور رقیبان قدرتمندی در سطح جهانی برگزار شد.
مسابقات دانشجویان جهان در شهریور ماه برگزار میشود و پس ازآن مسابقات جهانی را به میزبانی پرتغال در مهر ماه خواهیم داشت که مجوز حضور در این رقابتها را گرفته ام.
محجوب به تعویق بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ اشاره کرد و گفت: این بازیها قرار است سال آینده برگزار شود که برای آن از هم اکنون برنامه ریزی دارم.
این ملی پوش ترای اتلون گفت: در رشته ما تجهیزات حرف اول را میزند و با وجود تجهیزات مناسب میتوان رکوردهای بهتری را ثبت کرد. خرید یک دوچرخه مناسب برای مسابقه حدود ۱۴۰ میلیون تومان هزینه دارد و پیش از هر اعزام هم تنها حدود ۱۰ میلیون تومان هزینه سرویس دوچرخه ام میشود .