آقای اروجعلی علیزاده در نشست کارگروه حمل و نقل و جا به جایی پدافند غیر عامل استان با اشاره به احتمال وقوع حوادث طبیعی و غیر طبیعی در استان گفت: در حالت عادی هنگام خروج و یا ورد به شهر تبریز با ترافیکهای سنگینی رو به رو هستیم که عامل این هم وجود برخی مشکلات از جمله مشکلات مدیریتی هست.
هماهنگیهای لازم بین دستگاه های اجرایی استان برای ساماندهی وضعیت وجود ندارد و اگر این مشکلات به زودی حل نشود تخلیه شهر در مواقع بحران امکان پذیر نخواهند بود.
با مشخص کردن زیرساختهای حیاتی حساس میتوانیم امکانات و عملکرد پدافند غیرعامل را اعمال کنیم.
آقای محمدباقر آقایی مدیر کل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجان شرقی گفت: اگر سطح بندی انجام شود میتوانیم زیر ساخت هایمان را شناسایی، طبقه بندی و اولویت بندی کنیم و با ارائه راهکار جلوی اسیبها و تهدیدها را بگیریم.
باید دقت کنیم آسیب با تهدید متفاوت است آسیبها آنهایی هستند که دست خودمان هست و راهکار اش را هم داریم، ولی تهدیدها آنهایی هستند که ما نمیدانیم از کدام حوزه تهدید خواهد شد.
وظایف مدیریت بحران در خصوص تهدیدات طبیعی از جمله سیل، زلزله و طوفان است که تقربیا در کشور ما ۴۲ مورد بحران طبیعی شناسایی شده که ۳۶ مورد آن در استان آذربایجان شرقی است.
وظایف پدافند غیر عامل در خصوص تهدیدات غیر طبیعی، تهدیدات انسان ساز و آن دسته تهدیداتی که پشت آن فکر اندیشه و فناوری دشمن وجود دارد و نباید اجازه بدهیم دشمنان زیر ساخت هایمان را از ببرند.
برای مقابله با تهدیدها باید ماهیت، جنس و ابعاد تهدید را به خوبی بررسی کنیم و با آن مقابله کنیم.