توسلی زاده یکی از اقدامات مهم در این حوزه را توجه جدی به اجرای طرح کاداستر عنوان کرد و گفت : اجرای این طرح میتواند میزان ورودی پروندههای قضایی را کاهش دهد، از تشکیل پروندههای جدید جلوگیری کند و در نهایت رضایتمندی مردم و افزایش سرمایههای اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.
به گفته رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه از ابتدای ابلاغ این قانون در سال ۱۳۹۴ تا سال ۱۳۹۸ وضعیت اجرای آن در استان چندان رضایتبخش نبود و در رکود قرار داشت به گونهای که تنها ۱۰ درصد از اراضی استان طی این مدت دارای سند شده بودند.
با این وجود در دو سال گذشته آن را بهصورت ویژه در دستور کار قرار دادیم و موفق شدیم که ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی دولتی را که فاقد سند دولتی بودند با پیگیریها سنددار کنیم و رشد قابل توجهی را در بحث اجرای طرح کاداستر برای اراضی ملی و دولتی بدست آوردیم.
در حال حاضر حدود ۹۳ درصد از اراضی ملی و طبیعی استان سنددار شدهاند، مصوب کردهایم تا پایان شهریور امسال، مابقی اراضی که سنددار نشدهاند نیز دارای سند شوند.
او از در دستور کار قرار گرفتن اجرای طرح کاداستر برای اراضی کشاورزی خبرداد و گفت: در این رابطه اقدامات کارشناسی انجام شده و موانع پیش روی این طرح هم دیده شده، با اینحال بنا داریم تا پایان سال ۲۵۰ هزار هکتار از این اراضی را هم سنددار کنیم.
در دو سال گذشته در حوزه جهاد کشاورزی و مقابله با تغییر کابری اراضی و باغات ۱۲۰۰ دستور موقت صادر شد و ۲۳۳ هکتار از اراضی زارعی استان رفع تصرف شد، درحالی که این رقم طی سالهای ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۸ تنها ۱۶۴ هکتار بوده است.
در حوزه صیانت از مراتع و منابع طبیعی هم ضمن شناسایی افرادی که اقدام به تصرف این اراضی میکردند، طی مدت دو سال ۳۹۹ هکتار از منابع طبیعی را رفع تصرف کردیم، درحالی که طی سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۸ این رقم ۱۶۸ هکتار بوده است.
نتیجه این اقدامات باعث شده تا جایگاه کرمانشاه در بحث اجرای سند تحول قضایی از رتبه ۲۱ کشور به رتبه دوم کشور ارتقاء پیدا کند و به شکل برنامه محور راه خود را ادامه دهیم .