اسناد منتشر شده حاکی از این است که دولت انگلیس پس از سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران در زمان جنگ عراق، به آمریکا کمک کرد تا بر جنایت خود سرپوش بگذارد.

وبگاه «دی‌کِلَسیفاید یو.کِی» در گزارشی درباره حمله آمریکا به یک هواپیمای مسافربری  ایران و سرنگونی آن در زمان دفاع مقدس نوشت:  «پرونده‌هایی که به تازگی از طبقه‌بندی خارج شده‌اند نشان می‌دهند که چگونه دولت مارگارت تاچر، نخست وزیر اسبق انگلیس از آمریکا فورا حمایت خود را اعلام و در سرپوش گذاشتن به این جنایت کمک کرده است.»

در این گزارش نوشته شده است: «در جریان جنگ ایران و عراق، دولت آمریکا در حمایت از صدام حسین، رئیس جمهور وقت عراق، ناو‌های جنگی را به خلیج فارس می فرستاد. یکی از این ناو‌های جنگی، ناو «یو اس اس وینسنس» بود که در ۳ ژوئیه ۱۹۸۸، دو موشک به پرواز ۶۵۵ ایران ایر که در حال پرواز به سمت دبی بود، شلیک کرد و همه سرنشینان آن شهید شدند. پس از این حمله، واشنگتن به دروغ مدعی شد که نیروی دریایی آمریکا برای دفاع از خود این موشک‌ها را شلیک کرده، زیرا این هواپیما خارج از مسیر هوایی تعیین شده حرکت کرده و با سرعت زیاد به سمت یو اس اس وینسنس می‌آمد.»

در ادامه این گزارش با اشاره به این که آمریکا روی هیچ دولت دیگری غیر از انگلیس نمی تواند حساب کند، نوشت: «چارلز پاول، وزیر خصوصی امور خارجه تاچر، بلافاصله از داونینگ استریت با واشنگتن تماس گرفت تا بپرسد آمریکایی‌ها می‌خواهند دولت بریتانیا چه بگوید. بنابراین، دولت انگلیس با وجود کشته شدن صد‌ها غیرنظامی که اکثر آن‌ها شهروندان ایرانی بودند، از آمریکا حمایت فوری کرد.»

همچنین در هفته‌های پس از سرنگوی هواپیمای مسافربری ایران، تاچر به عنوان سرسخت‌ترین مدافع ریگان، رئیس جمهور وقت آمریکا، بلند شد و با مظلوم نمایی مدعی شد: «نمی توان نیروی دریایی آمریکا را برای دفاع از کشتی‌ها در برابر حمله ایران وارد خلیج فارس کرد، بدون اینکه به آن‌ها حق دفاع از خود داده شود.»

تاچر، در مکاتبات خصوصی با ریگان، رئیس جمهور وقت آمریکا، به جنبه‌های مثبت این حادثه پرداخت و نوشت: « این حادثه باعث می‌شود تا مقامات ایران تحت فشار قرار بگیرند و به نیاز فوری پایان جنگ برسند و به آتش بس تن دهند.»

سولومون هیوز، روزنامه‌نگار مورنینگ استار نوشت: «وزارت خارجه انگلیس پس از این حمله خط مشی‌هایی را مطابق با خط مشی دولت آمریکا اتخاذ کرد. به عنوان مثال، وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که «یو اس اس وینسنس» به یک هواپیمای ناشناس در حال نزدیک شدن هشدار داد، اما پاسخی دریافت نکرد.»

وزارت خارجه انگلیس می‌دانست که به دلیل حمایت از جنایت آمریکا در جهان منزوی خواهد شد زیرا فقط انگلیس بود که در واکنش به این حمله به حق آمریکا در دفاع از خود پرداخت که انتقاد ایران و کشور‌های زیادی را به دنبال داشت.

هشت سال بعد، در سال ۱۹۹۶، دولت ایالات متحده ۱۳۱.۸ میلیون دلار به عنوان غرامت برای حمله به ایران پرداخت کرد و بیل کلینتون، رئیس جمهور اسبق آمریکا از آنچه اتفاق افتاده بود ابراز تأسف کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۷ ۲۹ تير ۱۴۰۱
تاچر، در مکاتبات خصوصی با ریگان، رئیس جمهور وقت آمریکا، به جنبه‌های مثبت این حادثه پرداخت و نوشت: « این حادثه باعث می‌شود تا مقامات ایران تحت فشار قرار بگیرند و به نیاز فوری پایان جنگ برسند و به آتش بس تن دهند.»
با همین منطق بمب اتمی انداختند سر ملت ژاپن. خدا لعنتشون کنه
آخرین اخبار