رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به افزایش ابتلا به سرطان طی چهار دهه اخیر در فارس، خواستار کنترل میزان مواد افزودنی و تراریخته به محصولات غذایی شد.

سید وحید حسینی در همایش روز جهانی ایمنی محصولات غذایی در شیراز با بیان اینکه صنعت غذایی ۶ تریلیون دلار گردش مالی در دنیا دارد که ۱۰ درصد کل تجارت جهانی را شامل می‌شود، گفت: استان فارس در تولید مواد غذایی و کشاورزی جزء استان‌های برتر است، اما متاسفانه تا صنایع تبدیلی نباشد خیلی از محصولات از بین می‌روند.

او با بیان اینکه اگر مواد غذایی خوب و بهداشتی تهیه نشوند باعث ۲۰۰ بیماری می‌شوند، افزود: خطرناکترین بیماری ناشی از غذای ناسالم سرطان‌ها است که موارد سرطان در استان فارس در ۴ دهه اخیر به صورت تزایدی زیاد شده که یکی از دلایل غربی شدن زندگی و غذای ما است.

حسینی با طرح این پرسش که این همه فست فود و بیرون بر جا دارد؟ افزود: واقعا ما چه می‌کنیم در طول سال‌ها ۱۲۶ درصد سرطان‌های استان فارس بیشتر شده و در جوان‌ها بیشتر دیده می‌شود.

او خطاب به تولیدکنندگان محصولات غذایی گفت: به عنوان یک شهروند مطلع از تولیدکنندگان خواهش می‌کنم که مواد افزودنی و تراریخته به محصولات غذایی چک شود و
مهم‌ترین وظیفه ما نظارت است که اگر دقیق و علمی باشد اطمینان جامعه به تولیدکننده بیشتر می‌شود و این بزرگترین حمایت دانشگاه از تولید محصولات غذایی است، اما اعمال و سستی و گذشت ابتدا به ضرر تولیدکننده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به وضعیت تحریم کشور عنوان کرد: با شرایط کنونی باید متحدتر و برای سلامت جامعه کمک کنیم و ما نیز بدون حب و بغض نظارت‌ها را انجام دهیم.

حسینی با بیان اینکه شرایطی فراهم شده که شرکت‌های دانش بنیان و نگاه اهمیت دادن به تولید وجود دارد، گفت: باید از این شرایط برای تولید غذای سالم استفاده کنیم.

محمدجواد راعی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این مراسم با بیان اینکه در سایه مطرح شدن دارو به حوزه غذا کمتر پرداخته شده است، گفت: این امر با توجه به نقش پیشگیری غذا از بیماری‌ها در دانشگاه علوم پزشکی همواره مورد توجه بوده است.

او با بیان اینکه با توجه به لزوم حمایت از تولید یکی از برنامه‌های دانشگاه در حوزه محصولات غذایی تسریع و تسهیل صدور مجوز‌ها است، افزود: این امر برای کمک به تولیدکننده‌ها انجام شده و بسیاری از اختیارات به کارشناسان شبکه بهداشت و درمان تعویض شده است همچنین استقلال اداره آرایشی و بهداشتی نیز دنبال شده است.

راعی با بیان اینکه صدور مجوز‌ها از ۱۲ روز به ۹ روز رسیده است، عنوان کرد: توجه ویژه به نظارت و تشدید برخورد با تخلفات در این حوزه نیز دنبال می‌شود که در این راستا ۳۴۷۳ پروانه بهداشتی صادر یا تمدید شد و برای صادرات محصولات غذایی برای بیش از ۵ هزار کالا مجوز صادر شده است.

او با بیان اینکه بیش از ۳ هزار بازرسی از انبار‌ها و کارخانه‌ها انجام شده است، تصریح کرد: برچسب‌گذاری، کنترل وضعیت تراریختگی و روغن‌های مصرفی در محصولات غذایی، مشارکت با کالا‌های قاچاق در حوزه غذا و دارو و تشدید نظارت بر واحد‌های گوشتی و لبنی و کنترل و پایش آب‌های معدنی و پایش محصولات غذایی در سطح عرضه از دیگر رویکرد‌ها و برنامه‌ها است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه تعداد بازرسی‌ها افزایش خواهد یافت و بازرسی‌ها بهینه‌سازی می‌شود، عنوان کرد: توانمندسازی عوامل تولید از طریق آموزش و اجرای پیش نیاز‌ها در زنجیره غذایی از دیگر رویکرد‌ها خواهد بود.

محمد مظلومی، مدیر نظارت بر فرآورده‌های خوراکی آشامیدنی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این جلسه با بیان اینکه ۴۵ درصد از واحد‌های تولیدی در زمینه غذا تعطیل هستند که باید از آن‌ها حمایت کرد، گفت: در ایران سالانه ۳۲ میلیون تن مواد غذایی هدر می‌رود و میزان ضایعات مواد غذایی معادل ۱۵ کشور اروپایی است و ۲ برابر کل کشور‌های اروپایی دورریز غذا انجام می‌شود.

او با بیان اینکه توسعه صنایع تبدیلی، تکمیل زنجیره تولید و ارتقای حمل و نقل از این که حجم زیادی از غذا دور ریخته شود، جلوگیری می‌کند، افزود: تیمی تشکیل شده تا به سرآمدی واحد‌های تولیدی کمک کنیم و برای اجرای سیستم‌های ایمنی مواد غذایی آمادگی داریم کمک کنیم.

مظلومی با تاکید بر بهبود صادرات، گفت: بخش اندکی از صادرات محصولات غذایی در اختیار ما است که در کوتاهترین زمان ممکن باید صادرات افزایش یابد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.