رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند حضورش را در بازار تسلیحات کشور‌های عربی تقویت کند و این یکی از اهداف سفر رئیس ستاد مشترک ارتش این رژیم نیز به مراکش است.

رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند حضورش را در بازار تسلیحات کشور‌های عربی تقویت کند و یکی از اهداف سفر آویو کوخاوی، رئیس ستاد مشترک ارتش این رژیم نیز به مراکش امضای توافقنامه‌های تسلیحاتی با مقامات مراکشی است.

به گزارش پایگاه خبری العهد لبنان، یکی از اهداف سفر پیش روی آویو کوخاوی به مراکش، امضای توافقنامه‌های تسلیحاتی است. مراکش از جمله کشور‌هایی است که در دو سال اخیر از این رژیم یک میلیارد و دویست میلیون دلار خرید نظامی داشته است، اما بر اساس اظهارات آلکس فیشمن، تحلیلگر نظامی در روزنامه یدیعوت آحارانوت، تل آویو تلاش می‌کند این مبلغ را تا دو برابر توسعه دهد.

مراکش دهه‌ها با تل آویو روابط غیر علنی داشت، اما پس از پیوستن به توافقنامه‌های آبراهام، کشور‌های عربی منطقه مبالغ قابل توجهی را برای نوسازی ارتش و خرید سلاح و تجهیزات، به این کشور اختصاص داده اند ضمن اینکه پس از تنش به وجود آمده میان این کشور و الجزایر، تل آویو نیز به یکی از طرف‌های معاملات تسلیحاتی مراکش تبدیل شد.

یدیعوت آحارانوت از پهپاد، سامانه سایبر، سامانه جنگ الکترونیکی، سامانه دفاع هوایی، موشک و موشک اندار به عنوان بخشی از صنایع نظامی این رژیم در ارتش مراکش یاد کرد و گفت: اسرائیل از حدود ۲ سال قبل که با برخی کشور‌های عربی توافقنامه‌های ابراهیم امضاء کرد ۳.۵ میلیون دلار سلاح و تجهیزات نظامی به کشور‌های عربی فروخت. واقعیت این است که جایی که سلاح می‌فروشی جای پایی هم برای خود باز می‌شود، چون سلاح نیاز به آموزش، نگهداری، تعمیر، نوسازی برنامه‌ها و... دارد.

در این گزارش با اشاره به تلاش آمریکا برای تشکیل ناتوی خاورمیانه آمده است: تلاش‌ها در پشت پرده ادامه دارد. با توجه به سانسور موجود در بخشی از روابط امنیتی موجود میان اسرائیل با کشور‌های عربی شورای همکاری خلیج (فارس)، تنها جزئی از این روابط در رسانه‌ها منعکس می‌شود.

یدیعوت آحارونوت در ادامه گزارش خود نوشت: فرماندهی سنتکام دیدار‌هایی را میان فرماندهان نهاد‌های امنیتی حوزه سنتکام از جمله کشور‌هایی که با اسرائیل روابط رسمی ندارند تدارک دیده است... در این دیدار‌ها درباره برنامه ها، نیاز‌های نظامی، آموزش مشترک و سناریو‌ها تبادل نظر می‌شود. در سال‌های اخیر دیدار‌هایی در سطوح مختلف اعم از وزرای دفاع، امنیت، روسای ستاد‌های مشترک و افسران رده پایین‌تر برگزار شد، مثلا در سال اخیر نمایندگان نهاد‌های امنیتی اسرائیل درحدود ۱۵۰ نشست با همتایانشان از مصر، اردن و کشور‌های شورای همکاری خلیج (فارس) مشارکت داشتند.

پیش از این و تا زمانی که روابط به صورت سری پیگیری می‌شد موساد مسئولیت نشست‌ها را عهده دار بود، اما در حال حاضر وزارت امنیت و ارتش، جای موساد را گرفته اند ضمن اینکه نیروی هوایی، دریایی و جاسوسی ارتش رژیم صهیونیستی برای همکاری با ارتش‌های عربی و پیشبرد برنامه‌های فروش سلاح، بخش‌های ویژه‌ای را در حوزه روابط خارجی تشکیل داده اند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۳ ۰۲ مرداد ۱۴۰۱
فقط این تصویر باعث می شه یه چند سال خائنین در تاریخ کشور ملت های عرب ثبت بشن
آخرین اخبار