تورج نوروزی گفت: کشت محصول سویا در گذشته در استان انجام میشد و به شکل بسیار خوبی توسعه پیدا کرده بود، اما به دلایلی کشت این محصول در استان متوقف شد.
به گفته او یکی از دلایل توقف کشت محصول سویا در استان واردات، ارزش قیمتی و درآمدی آن نسبت به سایر محصولات و دلیل دیگر محدودیت در کشت ارقام بوده است که در حال حاضر در بحث ارقام گشایشهایی انجام شده است و در زمینه قیمت هم شرایط بهتری وجود دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان می گوید: دولت در ازای کشت هر هکتار سویا حدود سه تا شش میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به کشاورزان پرداخت میکند و در مراحل پایانی کشت محصول سویا هستیم و کشاورزانی که این محصول را در استان کشت کنند میتوانند از مشوقهای بلاعوض دولتی استفاده کنند.
به گفته او تاکنون حدود ۳۵ هکتار محصول سویا کشت شده است و امسال بیشتر الگویی و آموزشی است و کشت از نیمه دوم تیرماه آغاز و تا پایان هفته جاری به پایان میرسد و به عنوان یک محصول استراتژیک و کم آببر میتواند جایگزین محصولات پرآب مثل برنج شود.
محصول سویا در زمینه تامین روغن و خوراک دام و طیور به عنوان مهمترین زنجیره مواد غذایی است و در داخل کشور مشکلاتی در زمینه تولید این محصول وجود داشته و واردات آن به کشور نیز مسائل و هزینههای ارزی زیادی بر کشور تحمیل میکند. به این خاطر مجبور به خوداتکایی در تولید دانههای سویا هستیم و باید در این زمینه تلاش کنیم.
در خصوص تولید دانه سویا که محدودیتهای خاص خود را دارد، اقدامات خوبی هم در زمینه ارقام، شیوههای کشت و ادوات کشت انجام شده است و ما امیدوار هستیم که در آینده در زمینه کشت این محصول به رونق خیلی خوبی برسیم.
کشت دانه سویا سبب اصلاح خاک زراعی و پایداری تولید محصول کشت شده بعد از آن میشود و هدف کشت این محصول تامین روغن و خوراک دام و طیور و دیگری تاثیر بسیار خوب دانه سویا به عنوان یک گیاه در خانواده بغولات است و همچنین سویا تاثیر بسیار خوبی در تولید گندم خواهد داشت. به این جهت تاکید ما بر توسعه کشت سویا در استان است.
سویا در شهرستانهای شوش، اندیمشک، دزفول و شوشتر کشت میشود و هدف توسعه محصول سویا این است که در تولید روغن و تولید کنجالههای سویا به عنوان یکی از مهمترین زنجیره نهادههای دامی و طیور که سالانه مقدار زیادی وارد کشور میشود، افزایش خوداتکایی داشته باشیم.