سردار سرتیپ پاسدار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران اخیرا درخصوص تدابیر گذشته رهبر انقلاب برای تحول در این نیرو با اشاره به تدبیر فرمانده کل قوا در صدور فرمان انتقال ستاد فرماندهی نیروی دریایی سپاه پاسداران از تهران به بندرعباس گفته که هم اکنون امنیت جزایر و مرزهای دریایی جنوب و شمال کشور، بصورت مردمی در آمده و این تدبیر راهبردی معظم له موجب تقویت و ارتقاء سطح امنیت سواحل و جزایر شده است.
اما این جابجایی ها از تهران به بندرعباس و تامین امنیت مناطق جنوبی کشورمان چرا تا این اندازه مهم شده و جدیدترین فاز آن که مربوط به سکونت مردم در این مناطق است چه سیر تحولی را طی کرده است؟
خلیج فارس، آبراههای که امروز به دلیل وجود منابع سرشار نفت و گاز در خود در سطح بینالمللی و منطقهای مهم و راهبردی بشمار میآید علاوه بر این به گذرگاهی تبدیل شده که بر اساس آخرین آمار هر روز حدود ۱۶٫۵ تا ۱۷ میلیون بشکه نفت خام که معادل ۴۰ درصد کل نفت حمل شده توسط کشتیهای نفتکش و نزدیک به ۲۵ درصد کل عرضه جهانی نفت است را از تنگه هرمز خود عبور میدهد.
حدود ۹۵ جزیره در خلیج فارس وجود دارد که بیش از ۴۰ عدد از آنان در گستره جغرافیای ایران قرار گرفته اما همه این جزایر خلیجفارس از لحاظ منابع طبیعی و شرایط جغرافیای و جوی مثل هم نیستند و همین موضوع باعث شده تا سرنوشت یکسانی هم نداشته باشند، چون بعضی از این جزایر مثل جزیره سیری به دلیل ثروت خدادی نفت یا از نظر اهمیت استراتژیک از بعد صنعتی مورد توجه بوده و در جزایر دیگری مثل کیش و قشم هم جنبه گردشگری بر سایر وجوه آنها غلبه کرده است.
بخشی از جزایر خلیج فارس که در قلمرو کنونی ایران قرار دارند
ضمن اینکه برخی از این جزایر غیرمسکونی فقط برای ژئوتوریسم (گردشگری جغرافیایی) و برخی هم مناسب گردشگری در فصول خاصی از سال هستند که در این صورت میبایست با بررسی های کارشناسی ظرفیت ها، اولویت بندی و کارکرد هر جزیره را مشخص کرد.
از شیدور یا شتور، فرورگان یا فرور کوچک، عباسک، تهمادون، امالکرم، نخیلو، دارا، امسیله یا خان، بونه، سه دندون، مطاف، قبر ناخدا، چراغی، میرمهنا و مطاف از جمله جزایر دیگری هستند که به دلایل مشابه با جزیزه سیری یعنی استقرار برخی تجهیزات نفتی یا تسلیحات نظامی ورود به آنان ممنوع یا با صدور مجوز امکانپذیر است.
وجود همین منابع سرشار نفتی در دور تا دور این دریا به خصوص در جزیره هایی که دارد و البته نقش مهمی که این آبراهه در تجارت جهانی با عبور توسعه جزایر خلیج فارس و راههای تحقق این امر از سالها پیش با تاکیدات رهبر انقلاب همراه بوده و ایرانِ پس از انقلاب اسلامی تصمیم گرفته به هر طریقی که شده عقب ماندگیهای گذشته خود را در این زمینه تثبیت و جایگاه خود را ارتقا دهد.
استقرار برخی تجهیزات نفتی یا تسلیحات نظامی ورود بخشی از جزایر خلیج فارس را ممنوع و تنها با صدور مجوز امکانپذیر کرده است
از سویی دیگر اگر به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس نگاه بیاندازیم، آنها در حال ساخت جزایر مسکونی مصنوعی با صرف میلیاردها دلار هزینه هستند؛ یعنی برای اینکه بتوانند از این عرصه مهم و ذخیره ارزشمند در خلیج فارس استفاده کنند، در حال صرف هزینههای بالا هستند.
و این موضوع در حالیست که ایران با تعدد جزایر طبیعی مواجه است که پتانسیل های زیادی در خود ذخیره کردهاند؛ بنابراین با وجود این شرایط تنها راه این است که ما به فکر توسعه جزایر به ویژه مسکونی کردن آنها باشیم.
به همین منظور آیتالله خامنهای پس از سفر سال ۱۳۹۳ خود به جنوب کشور برای رونمایی از ناو جماران، به عنوان فرمانده کل قوا به دستگاههای ذیربط و درکنار آن به فرماندهی نیروی دریایی سپاه پاسداران به عنوان نهادی که مسئول تامین امنیت این جزایر است دستور داد تا با ایجاد زیرساختهای مسکونی برای سکونت مردم، روح مرده این جزایر خالی از سکنه جانی تازه بگیرد تا با توزیع مناسب جمعیت در این نواحی حساس و مهم کاهش فقر و اشتغال زایی نیز از طریق توسعه فعالیتها و مبادلات تجاری این جزایر با کشورهای همسایه و تقویت صنعت گردشگری پیگیری شود.
تصمیم به مسکونی سازی جزایر خلیجفارس از سوی فرماندهی کل قوا به نیروی دریایی سپاه پاسداران ابلاغ شده و مداحی از آن نیز پیش رفته اما مسیر طی شده هنوز هم کافی نیست
۱۰ اردیبهشت دو سال پیش، سردار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در گفتوگویی رادیویی به مناسبت روز ملی خلیج فارس از این دستور خبر داد و گفت: «جزایری که ما در خلیجفارس داریم بسیار راهبردی و سوقالجیشی هستند، بنا داریم جزایر خلیجفارس را با ایجاد زیرساختهای مسکونی، برای سکونت مردم آماده کنیم و این فرمان فرمانده کل قوا است که مردم در جزایر زندگی کنند؛ وقتی آیتالله خامنهای میفرمایند آنجا را باید برای سکونت مردم فراهم کنیم، یعنی ما به دنبال امنیت منطقه هستیم.»
به همین خاطر نیروی دریایی سپاه پاسداران برای جلوگیری از خسارات ناشی از امواج این دریا دست به ایجاد بیش از ۵۰ موجشکن زد تا در کنار ایجاد فرودگاه بینالمللی در تنب بزرگ و تنب کوچک تا ضمن تأمین امنیت این جزایر، کسب و کار مردم ساکن در آنجا نیز رونق بگیرد.
فرودگاه هایی که تا پیش از این فقط قابلیت فرود بالگردها و هواپیماهای سبک را داشت، در تاریخ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰، پروازهای مسافربری خود را به صورت رسمی آغاز کردند.
توسعه صنعت گردشگری تنها یکی از دستاوردهای مسکونی سازی جزایر خلیجفارس است که علاوه بر کاهش بیکاری در نواحی جنوبی کشور، بازدارندگی امنیتی را هم به دنبال دارد
توسعه و پیشبرد این بخش از کشور ما که در یکی از استراتژیکترین مناطق دنیا قرار دارد تنها با کمی توجه بیشتر میتواند منجر به رفع و کاهش معضلات اجتماعی مثل بیکاری، فقر و محرومیت در این مناطق شود.
رفع معضلات اجتماعی که در کنار حضور پرقدرت تأمین مردمی امنیت خلیج فارس میرود تا در عمل از حضور بیگانگان در این منطقه حساس جلوگیری کند و چرخ معیشت مردم را هم بگرداند.
تاکسی های کیش اعتصاب کردن
از بس پول هواپیما بالاس کسی نمیاد کیش که چرخش مالی ایجاد بشه
هتل ها خالی
کم حرف بزنید
نابود شده اقتصاد کشور
بعدش هم, گذشته چه ربطی به حال داره... حالا ما بشینیم بگیم زمان فلان از کجا تا کجا واسه ایران بوده... که چی بشه...
باید ببینیم الان چی هستیم ...
12ساله هیچ ساخت و سازی نشده
سالی چند میلیون نفر ازدواج میکنن
تو این ده سال تمام خونه ها پر شده
اصلا خونه برای اجاره پیدا نمیشه و به همین دلیل کمبود خونه اجاره ها بسیار بالا رفته
استان بحرین که شوهر کرد رفت
خلیج فارس هم دنبالش از دستمون رفت
انشااله قوی بشیم و پس بگیریم
از لحاظ پوشش و واردات
این جوری مردم ایران به جزیره های لیرانی میرن و دبی هم سرمایه گذار کمتری میره!
هر ایرانی هم می تونه حای خارج لز کشور اونجا زندگی کنه!
سرمایه ها و پول های تقدی هم نیشه به اونجا برده بشه!
کاری که عربستان سعودی داره می کنه!
اونجا نمایندگی و بازار همه چی هست
شرکتهای دنیا میان اونجا دفتر فروش راه میندازن و مثلا من تاجرم میرم اونجا موبایل یا لباس و غیره عمده میخرم میام
ما خیلی امتیازهای دیگه داریم شرط نیست حتما مثل اونا کار کنیم
بندر های ما یکیش بشه مرکز فروش محصولات پتروشیمی نفتی و دیگری بشه بزرگترین مرکز میوه تربار چون بحرین سعودی قطر امارات ماسه زار هست و میوه از ایران باید وارد کنند ایران تو ارزونی و فراوونی میوه جز اولین ها در دنیاست
اولا بود را ول کن الان مسئولین ان کشورببین برای ملتشون چیکار میکنند مسئولین ماچیکار پس بهترازایران جدا شدند
حتی شورا و دهیارهای روستاهای کوچولو هم راحت هزینه راه اندازی دو سه تاش برای روستاشون دارن
من تو روستامون بیکار بودم خونه رها کردم اومدم شهر اجاره نشینی و مشغول کارم و خیلی هم راضی هستم
ایا شما میرید بیابون تو خونه آماده بنشینید و بیکار و گرسنه باشید؟
اونجا رو میخاید مسکونی کنید.
دشمن ایران خودتون هستید
وفقط خلافکارا قادر به انجام کارن
وگرنه هر رستم زالی نیمه راه در میمونه و اگه تا آخر راه هم بره
عمرش به سر میادو به جانان نمیرسد
تو یکی ازهمان افرادی هستی که فرهنگ استفاده ساحل وجنگل را نداری میخوری اشغال را رها میکنی بیچاره