رئیس میراث‌فرهنگی شهرستان ابرکوه از کشف آبراهه‌ای زیبا در اقامتگاه-سکونتگاه زیرزمینی زیر بافت تاریخی این شهرستان خبر داد.

حمید مشتاقیان گفت: در آبان پارسال بخشی از یک اقامتگاه زیرزمینی زیر بافت تاریخی ابرکوه کشف شد.

او می گوید: طبق عکس هوایی قدیمی ابرکوه و با توجه به بررسی‌های انجام‌شده، مشخص شد که مردم قدیم، خانه‌ها، محل سکونت و مکان‌هایی را که برایشان مهم بوده را روی تخته‌سنگ‌ها بنا می‌کردند و فاصله بین این سنگ‌ها توسط گذشتگان به باغ تبدیل‌شده و آنان برای سهولت در دسترسی‌ها، امنیت، انتقال آب وزندگی خود، مسیر‌هایی را پیش‌بینی کرده بودند.

مشتاقیان گفت: همچنین با توجه به وجود اتاقک‌های سنگی کوچک در خانه‌های تاریخی ابرکوه که در زیر بستر سنگی قرار داشته و نشان‌دهنده کارایی خاص آن‌ها درگذشته بوده، بررسی و تحقیقات در این خصوص در سال گذشته آغاز و منجر به کشف یک سکونتگاه زیرزمینی شد.

به گفته او با توجه به احتمالاتی که مبنی بر وجود نمونه‌های بیشتری از این مجموعه زیرزمینی در سایر محلات و شاید در تمام بافت تاریخی ابرکوه وجود داشت، همچنان تحقیقات ادامه داشته و اکنون منجر به کشف آبراهه‌ای زیبا از سنگ‌های تراش شده است.

رئیس میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ابرکوه گفت: سنگ‌های بکار رفته در ساخت این آبراهه از نوع سنگ‌های بکار رفته در بنا‌های قاجاری شهرستان است و با توجه به اهمیت موضوع، این پروژه باستان‌شناسی هنوز هم ادامه دارد.

بافت تاریخی ابرکوه با مساحتی بالغ‌بر صد هکتار، از بزرگ‌ترین بافت‌های استان است و این بافت زنده و ارزشمند اول تیر ۱۳۹۵ به شماره ۳۱۵۲۶ در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.