سرهنگ محمد کرمی گفت: با توجه به بحران خشکسالی و نیاز شدید واحدهای دامداری به نهادههای دامی و واردات قابل توجه در این بخش، این شرکت به صورت الگویی در سطح ۱۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان همدان اقدام به کشت چغندر علوفهای کرده است.
او گفت: قیمت مناسب این محصول در مقایسه با یونجه، افزایش تولید محصولات دامی، عدم ضایعات بذر، کاربرد بهینه از زمین، تامین علوفه کیفی و تازه و همچنین افزایش تولید در هر هکتار نسبت به سایر محصولات از جمله مزایای چغندر علوفهای است.
مجری طرح کشت چغندر علوفهای شرکت رشد پایدار ایرانیان بنیاد تعاون بسیج در استان همدان گفت: سال زراعی آینده سطح زیر کشت ذرت علوفهای در استان همدان افزایش خواهد یافت و کشاورزان علاقهمند نیز میتوانند ضمن ارتباط با این شرکت نسبت به عقد قراردادکشت مشارکتی و تضمین خرید و استفاده از دستگاههای خردکن این شرکت برای سیلوی محصول خود، به کشت چغندر علوفهای اقدام کنند.
سرهنگ کرمی گفت: چغندر علوفهای با استفاده از بذرهای اصلاح شده هیبریدی و بومی کشت شده و پیش بینی میشود از هر هکتار حدود ۱۵۰ تن چغندر علوفهای برداشت شود همچنین میزان آب مصرفی این محصول به ازای هر هکتار ۶ هزار متر مکعب است.
او گفت: طبق پیگیریهای انجام شده از مرکز در صورتی که سطح زیر کشت مشارکتی به بالای ۲۰۰ هکتار افزایش یابد بنیاد تعاون بسیج احداث کارخانه فرآوری محصولات علوفهای و تهیه خوراک دام را در دستور کار خود قرار خواهد داد.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی (آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است.
منبع ایرنا