سعید الیاسی گفت: افزون بر ۶۵ هزار هکتار از اراضی استان همدان در ۴ شهرستان با پدیده بیابان زایی روبرو است.
او گفت: مساحت بیابانهای استان همدان در اراضی ملی بر اساس مطالعات انجام شده برابر ۱۹ هزار و ۶۴۰ هکتار است که این سطح در شهرستانهای ملایر برابر ۶ هزار و ۳۲۳ هکتار، فامنین برابر ۱۰ هزار و ۷۳۰ هکتار، کبودراهنگ برابر ۱۰ هزار و ۷۲۰ هکتار و در همدان برابر ۳۷ هزار و ۲۵۰ هکتار پراکنده است.
مدیر امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان به اجرای طرحهایی در راستای بیابان زدایی در این استان اشاره کرد و گفت: از عوامل اصلی بروز پدیده بیابانزایی در استان همدان، کاهش نزولات جوی، کاهش نفوذپذیری خاک و افزایش تبخیر در اثر تخریب بافت خاک به دلیل افزایش املاح، مدیریت نامناسب و تخریب و تصرف اراضی، بهرهبرداری بیرویه از آبهای زیر زمینی، تبدیل مراتع به دیمزارها و عدم کنترل فرسایش، چرای بی رویه دام و عدم رعایت ظرفیت مراتع است.
الیاسی گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته مساحتی افزون بر ۶۵ هزار هکتار از اراضی استان در ۴ شهرستان همدان، ملایر، کبودراهنگ و فامنین با این پدیده درگیر است که در صورت ادامه روند کنونی و عدم جلوگیری از عوامل ایجاد بیابان، بی شک مساحت بیشتری از عرصههای کشاورزی و ملی استان درگیر بیابانی شدن خواهند شد.
او با بیان اینکه کشور ایران با دارا بودن ۱.۲ درصد خشکیهای جهان، ۲.۴ درصد پدیدههای بیابانی فاقد پوشش و ۳.۰۸ درصد مناطق بیابانی جهان را در خود جای داده؛ تصریح کرد: بیش از ۶۱ درصد از مساحت کشور، در اقلیم خشک و فراخشک قرار دارد که برابر ۳.۱ برابر درصد جهانی است.
مدیر امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: این شرایط باعث شده که بیش از ۲۰ درصد مساحت کشور را اراضی بیابانی تشکیل دهند و این گستره در سطح ۲۲ استان کشور پراکنده است.
همچنین در کشورمان، افزون بر ۳۲.۵ میلیون هکتار از اراضی در وضعیت بیابانی است که در تقسیم بندیهای اکوسیستمی، ۴۳.۷ میلیون هکتار از اراضی در زمره اکوسیستم بیابانی است.