مهدی پور رئیس پارک ملی و منطقه حفاظت شده بهرام گور نی ریز گفت: برخورد پژو ۲۰۶ با یک راس گورخر ایرانی (آسیایی) موجب تلف شدن این گونه نادر شده است.
او گفت: با وجود اینکه در دو سال اخیر انواع تابلوهای هشدار دهنده تابلوهای ویژه عبور حیوانات در حاشیه جاده نصب شده، واقع شدن جاده مابین منطقه، مزارع و باغات حسن آباد دهچاه و عبور شبانه برای تغذیه موجب تلفات این حیوانات میشود.
مهدی پور گفت: مسیرهای طبیعی گذر حیات وحش از مهمترین شاخصهای زیستگاهی به حساب میآیند که نباید دستخوش تغییرات انسان ساخت شوند.
رئیس پارک ملی و منطقه حفاظت شده بهرام گور نی ریز گفت: ایجاد جاده در مناطق حفاظتی به خصوص در مسیر گذر حیات وحش از جمله عواملی است که به بروز تصادفات جادهای و تلف شدن حیات وحش می شود.
اتحادیه بین المللی حفاظت محیط زیست نام این گونه نادر آسیایی رو در فهرست قرمز یعنی در خطر انقراض قرار داده است.
گورخر آسیایی در گذشته جمعیت فراوانی در خاورمیانه، آسیای میانه و چین داشت، اما اکنون نسل آن در بیشتر مناطق منقرض شده و از زیرگونه ایرانی تنها در شاهرود سمنان و بهرام گور شهرستان نی ریز استان فارس باقی ماندهاست.
پارک ملی قطرویه و منطقه حفاظت شده بهرام گور تنها منطقهای در کشور است که جمعیت قابل ملاحظه و پویایی از گورخر آسیایی را در خود جای داده است. حضور دیگر گونههای ارزشمندی نظیر یوزپلنگ آسیایی، کاراکال، زاغ بور و هوبره، ارزش اکولوژیکی این زیستگاه پهناور را دوچندان میکند. کل و بز، قوچ و میش، گراز، روباه، گرگ، کفتار، گربه جنگلی و جبیر در کنار کبک، تیهو، باقرقره و انواع پرندگان شکاری از دیگر گونههای جانوری این منطقه به شمار میروند.
منطقه حفاظت شده بهرام گور در ۵۰ کیلومتری شهر نی ریز و ۲۶۰ کیلومتری شرق شیراز واقع شده است.