«ویتُلد بانکا» رئیس سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ معتقد است ، حالا زمان آن رسیده تا نهادهای ورزشی بزرگ آمریکا با سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ همکاری نزدیکتری داشته باشند.
در حالیکه آمریکا با منشور و مقررات وادا موافقت کرده است، لیگهای بزرگ این کشور همچون ان. اف. ال و ان. بی. ای تحت کنترل و نظارت وادا قرار ندارند.
ورزشهای دانشگاهی آمریکا نیز محل ابهام بوده و این درحالی است که ورزشکاران این کشور حاضر در رویدادهای بینالمللی، دائما مورد تست دوپینگ قرار میگیرند.
حس استثناگرایی آمریکا در طول سالها همواره از سوی مقامات وادا و دیگر نهادهای بینالمللی محل ابهام بوده و زیر سوال رفته است بهویژه به این دلیل که آمریکا اغلب در موعظه سایر کشورها تعلل نکرده و از جمله آن میتوان به واکنش سریع واشنگتن به اتهامات مطرحشده علیه دوپینگ ورزشکاران روسیه، اشاره کرد.
«دونالد ترامپ» رییس جمهوری سابق آمریکا در دسامبر ۲۰۲۰ «قانون رودچنکوف» را امضا کرد؛ قانونی که به آمریکا اجازه میدهد تا افرادی که در رقابتهای خارج از مرزهای این کشور در فعالیتهای دوپینگی دخیل هستند را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.
بانکا در گفتوگو با خبرگزاری رویترز گفت که حالا زمان آن رسیده تا آمریکا و نهادهای ورزشی کلان این کشور همکاری خود را با وادا افزایش دهند و به گفته وی، NCAA (اتحادیه ملی ورزشهای دوومیدانی دانشگاهی) جای خوبی برای شروع این همکاری است.
وی در اینباره گفت: شاید لیگهای بزرگ بیشتر دردسرساز باشند اما آنها سازمانهای داخلی و خصوصی هستند اما NCAA نمونه نهادی است که باید یکی از امضاکنندگان مشترک منشور وادا باشد. ما به آنها مسیر را ارائه دادیم. این موضوع باید یکی از اهداف اصلی سازمان مبارزه با دوپینگ آمریکا باشد و این مسئولیت آنها است.
این مقام لهستانی اضافه کرده است که کمیتههای ملی المپیک و پارالمپیک آمریکا باید در این مورد به NCAA و نهادهای ورزشی حرفهای این کشور فشار وارد کنند چرا که «وادا نمیتواند آنها را مجبور کند.»
این اظهارات بازتاب بیانیه وادا در ابتدای تصویب قانون رودچنکوف است؛ بیانیهای که این نهاد در آن «نگرانی مشروع» خود را در مورد رویکرد آمریکا درقبال اقدامات ضددوپینگ ابراز کرده بود.
«کریگ ریدی» رییس وقت وادا در سال ۲۰۱۸ پس از انتقادها از این نهاد در خصوص نحوه مدیریت ادعاهای دوپینگ علیه روسیه، گفته بود که آمریکا باید قبل از این کار، شرایط خود را سامان ببخشد.