علی فولیان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قزوین در دیدار با معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان قزوین، گفت: تعامل بین معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری میتواند گام بلندی در راستای پیشگیری از وقوع جرایم، آسیبهای اجتماعی و کاهش اختلافات بین مردم باشد.
وی، معاونت اجتماعی را پل ارتباطی بین مردم و نیروی انتظامی دانست و تصریح کرد: حل مسایل اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم یک وظیفه مشترک بین دستگاه قضا و معاونت اجتماعی انتظامی است و ما میتوانیم تجربیات خود را در اختیار این نهاد قرار دهیم و از ظرفیت این معاونت برای پیشبرد اهداف و برنامههای مربوط به حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهره کافی را ببریم.
این مسوول قضایی استان با اشاره به تعبیر زیبای مقام معظم رهبری در توصیف مراکز مشاوره نیروی انتظامی که فرمودند مردم هنگامی که به نیروی انتظامی مراجعه میکنند، احساس کنند گوش شنوا، زبان پاسخگو و دلی مهربان در انتظار آنهاست، افزود: با توجه به اینکه مصالحه یک کار پیچیده و زمان بر است باید صبوری کرده و احترام به ارباب رجوع را به جا آورد و در این راه کرامت افراد نیز باید حفظ شود.
فولیان، مراکز مشاوره انتظامی را بستر ساز کمک به آسیب دیدگان اجتماعی دانست و اظهار داشت: بی شک نقش مهم و موثر مشاوران و مددکاران پلیس در این فرایند بسیار حساس و تاثیرگذار بوده و به این مساله نیز باید توجه کافی را داشت.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین به برنامه ریزی مشترک در حوزه حل مسایل اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم اشاره و تصریح کرد: معاونت اجتماعی نیروی انتظامی علاوه بر رسالت درون سازمانی خود، در مساجد، دانشگاهها و همچنین مدارس به عنوان بزرگترین ایستگاه تعلیم و تربیت حضور یابد و رسالت اجتماعی خود را ایفا میکند.
در ادامه این نشست، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان قزوین گفت: راه اندازی مرکز و دوایر مشاوره و مددکاری یکی از راهبردهای مهم فراجا در افزایش سرمایههای اجتماعی و ارتقا منزلت اجتماعی پلیس از طریق تامین رضایت شهروندان و نیز ارایه آموزشهای تاثیرگذار بر سلامت، بهداشت روانی و اجتماعی جامعه است.
سرهنگ رحیم خامدی ادامه داد: یکی از اهداف راه اندازی مراکز مشاوره، تحقق پیشگیری اجتماعی و رسیدگی به پروندههایی است که در صورت ورود و مداخله نکردن مشاور به برخی از مسایل خانوادگی، به جرایم جبران ناپذیری همچون قتل، نزاعهای دسته جمعی، طلاق و سایر آسیبهای اجتماعی منجر میشود.
وی با اشاره به اهمیت مشارکت و همکاری پلیس با سازمان و نهادها در برقراری امنیت اجتماعی، افزود: ارتباط دو سویه معاونت فرهنگی و اجتماعی پلیس و معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و اطلاع رسانی در کاهش آسیبهای اجتماعی و جرایم منجر به ارتقا امنیت و احساس امنیت در شهروندان میشود.
خامدی، کاهش بار قضایی و انتظامی را از دیگر اهداف راه اندازی مراکز مشاوره و دوایر مددکاری در کلانتریها دانست و یادآور شد: ارتقای زمان روند رسیدگی به پروندههای ارجاعی به دوایر مشاوره و مددکاری میتواند نتایجی بهتر در صلح و سازش و کمک به بهداشت روان جامعه و تحکیم خانوادهها داشته باشد.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان قزوین به مصالحه ۷۲ درصدی پروندههای ارجاعی به دوایر مشاوره و مددکاری طی سال گذشته اشاره کرد و افزود: مرکز مشاوره آرامش پلیس در موضوعات مشاوره روانشناختی، شامل مشکلات خانوادگی، درمان اختلالات روانی، مشاورههای تربیتی، تحصیلی و شغلی، مشاوره پیش از ازدواج به صورت تلفنی و حضوری خدمات خود را ارایه میکنند و شهروندان میتوانند به صورت رایگان از این خدمات بهرهمند شوند.
آقا یا ریس محترم اگه پلیس پیشگیری از جرم داریم چرا هیچ سازمانی انجام نمیده .....