علیرضا بصیری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز اظهار کرد: با توجه به کاهش بارندگیهای سال زراعی جاری و خشکسالی و همچنین بارندگی و سیل اخیر پیش بینی میشود با کاهش ۷۰ درصدی محصول، هزار و ۵۰۰ تن انجیر در شهرستان نیریز تولید و برداشت شود.
او با اشاره به شروع برداشت انجیر در نی ریز، گفت: همه ساله از اوایل مردادماه عملیات برداشت این محصول در باغهای دیم شهرستان شروع میشود و تا نیمه مهرماه ادامه مییابد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز تاکید کرد: عواملی، چون طغیان آفت کنه تارتن، نوسانات دمایی، وزش بادهای شدید و ایجاد اختلال در فعالیت زنبورهای گرده افشان در عملکرد نهایی محصول تاثیرگذار است.
بصیری با اشاره به اینکه انجیرستانهای دیم نیریز از نظر کیفیت، کمیت و سالم بودن محصول، در جهان دارای جایگاه ویژهای است؛ تصریح کرد: نزدیک به ۵ هزار هکتار از اراضی این شهرستان به کشت این محصول اختصاص دارد که ۴ هزار هکتار آن مثمر است و به ۲ صورتتر (تازه خوری) و خشک به بازار عرضه میشود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه انجیر نی ریز به کشورهای هند، روسیه، چین، اروپای شرقی و حوزه خلیج فارس صادر میشود، اضافه کرد: نبود سرمایهگذاری مناسب و صنایع تبدیلی در این بخش، باعثشده است که این محصول توسط دلالان خریداری و بدون فرآوری یا بستهبندی مناسب از منطقه خارج شود.
استان فارس نخستین تولید کننده انجیر در ایران و شهرستان نیریز یکی از قطبهای تولید کننده انجیر استان است.